Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Václav Havel podpořil změnu ve vedení FIDE

Zprávy probleskující od památného (hlavně svou fantastickou medializací ve všech celoplošných televizích i denících) pražského souboje Davida Navary s Anatolijem Karpovem o zájmu Bessela Koka kandidovat do funkce předsedy FIDE konečně vyústily v oficiální nabídku tohoto světem protřelého byznysmena (mj. bývalý 1. místopředseda představenstva Českého telecomu a výkonný ředitel Eurotelu) a šachového mecenáše společně s předsedou Turecké šachové federace Ali Nihat Yazici.

Oficiální referenci k přihlášce nepřipojil nikdo menší než Václav Havel, řazený v zahraničí k pětici nejvlivnějších světových intelektuálů. Tuto pozoruhodnou zprávu si lze přečíst na stránkách Chessbase.

Šachisté si rádi stěžují na nezájem médií, sponzorů i politiků, ale zrovna u těch posledně jmenovaných to nebude zase tak špatné. Právě naopak, na velkých šachových akcích se velmi rád ukazuje prezident Václav Klaus, dopis zaslaný šachovému svazu premiérem Jiřím Paroubkem po Galavečeru českého šachu jasně svědčí o tom že jej psal sám a nikoliv jeho tiskový mluvčí, předsedu parlamentu Lubomíra Zaorálka znají ve Frýdku-Místku, na jednom z tamních Turnajů šachových nadějí bylo možno setkat se i s expremiérem Milošem Zemanem, na kterého prý při pohledu na dvě stovky dětí za šachovnicemi "padla obrovská nostalgie" (mimochodem hlasité výlevy frýdeckých havířů v době vrcholících krachů kampeliček pronášené charakteristickým ostravským staccatem: "Pane premiere, přisambuh, že si pořidim zbrojni pas a přijdu si pro ty penize přimo do vaši kancelaře!" dávaly pochopit, proč tehdy nazval svůj tým "vládou sebevrahů"). Dalo by se pokračovat celou řadou vysokých ústavních představitelů i řadových poslanců, senátorů či zastupitelů. Krásnou fotografii jihomoravských reprezentantů na Letní dětské olympiádě v objetí svého hejtmana Stanislava Juránka si můžete prohlédnout v příloze.

Kromě vlivu mají tito lidé zpravidla i peníze a výměna tisícovky v hotovosti za záštitu nad větším turnajem je obchodem výhodným pro obě strany. Když mohou kandidáti před volbami vyprodávat stadiony a zvát voliče zdarma na hokejové nebo fotbalové zápasy, proč by to nemohlo fungovat i u šachu. Prezidenta na turnaj mládeže asi nedostaneme, ale i takový člen městské rady či dokonce starosta případně předseda městské sportovní komise (tj. ti, kteří sedí na největším balíku peněz pro výkonnostní sport) jsou většinou v šoku, když vidí dlouhé řady šachových stolků a stovku dětí za nimi. Většinou se ukáže, jak mizerné ponětí měli o podobných akcích a podle toho vypadá i rozhodování o dělení dotací: "Vždyť ti šachisti vlastně nic nepotřebují" "A to hráváte s těmi dětmi i nějaké pravidelné soutěže?" "To jezdíte i mimo město a dokonce na několik dní? Ahá..."
Osvěty není nikdy dost.

Soubor ke stažení: [jpg]

přidal David Ciprys dne 15.11.2005 | sekce: Zajímavosti


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009