Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Vychová Navara nové malé "Davídky"?

Mobilní partie Davida Navary proti čtenářům Sportu dospěla ke 3. tahu. Ve včerejším Nedělním sportu byli vyhlášeni první dva výherci znalostní soutěže. Symbolickým prvním vítězem je devítiletý šachista, jehož většina trenérů při bližším seznámení hodnotí: "To je takový malý Navara".

Útlý, lehce astmatický, neskutečně soustředěný u partie, neuvěřitelně roztržitý mimo šachovnici, nosící v hlavě všechny údaje o turnaji (kdo s kým, jak, kde), neschopný trefit při noční cestě z WC do vlastního pokoje, kombinující jako ďábel, věčně listující v tlustých šachových knihách, vždy připravený zahrát si volnou partičku, nevyzrálý i nečekaně názorově samostatný. Takový je Oskar Hájek z Břeclavi. Na nadcházejícím Mistrovství Moravy a Slezska mládeže uzavře první rok šachového tréninku a jinou možnost než postup na republiku a boj o medaile si ani nepřipouští.

Doufejme, že takových malých "Davídků" se díky nesporné mediální proslulosti "velkého Davídka" Navary urodí co nejvíce. Jinak zřejmě i u této partie platí: za vším hledej mládežníky, resp. pracovníky s mládeží. Ti jsou velkým motorem celého šachového života. Vítězem druhé znalostní otázky se stal jeden z nejznámějších a nejúspěšnějších trenérů Václav Hromada z Opavy. Výhra stojí skutečně za to - kniha Garriho Kasparova Moji velcí předchůdci v ceně 499Kč.

Podrobnosti k partii Navara - čtenáři naleznete na stránkách šachového serveru Chesslady. Hlasuje se vždy do úterní půlnoci SMSkou na číslo 607 777 441. Zatím se hrálo 1. d4 Jf6 2. c4 e6 3. Jf3. Odpověď má tvar např. SACHY d5/A, kde d5 je navrhovaný tah a A (příp. B nebo C) je odpověď na znalostní otázku. Tento týden se hledá rok narození Bobyho Fischera (A-1943, B-1944, C-1945). Partie je skvělá, ale chtělo by to nějakou stránku s rozbory od špičkových hráčů, jinak se prostí čtenáři velice rychle utopí ve změti variant.

Na přiložené kouzelné fotografii z turnaje dvojic do 9 let v letošních Zaječicích je první vítěz znalostní soutěže Oskar Hájek vpravo. Vlevo jeho stejně zaujatý parťák Marek Prajka.

Soubor ke stažení: [jpg]

přidal David Ciprys dne 17.10.2005 | sekce: Zajímavosti


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009