Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Co je dobré pro Frýdek-Místek, to je dobré i pro jižní Moravu.

Co je dobré pro General Motors, to je dobré i pro Ameriku, říkalo se za starých časů, když byl tento detroitský výrobce kultovních Cadillaců, Buicků a Chevroletů v plném lesku skutečným motorem amerického hospodářství.

Motorem práce s mládeží je u nás už 20 let šachový oddíl ve Frýdku-Místku. Záplava frýdeckých nadějí na každém republikovém mistrovství mládeže a totální nadvláda v soutěžích družstev může některé konkurenty deprimovat, ale pro většinu ostatních je frýdecké centrum mládeže obrovskou morální oporou. "Pracovat s desítkami či stovkami dětí jako ve fotbale nebo hokeji? Blbost, na nábor přijde maximálně několik dětí. Mít profesionálního trenéra? Blbost, toho by nikdo nezaplatil. Mít desítky stálých sponzorů? Blbost, na šachy nikdo peníze nedá. Dělat pravidelné turnaje pro děti od začátečníků až po špičky svých kategorií? Blbost, na to nejsou lidi. A vůbec, já mám svých starostí dost s dospělými, klubovnou, materiálem, snad až budu v důchodu, tak nějaké ty děti naberem..." Takových a podobných reakcí ustaraného šéfa oddílu jsme určitě slyšeli desítky.

Výjimečnost Frýdku-Místku spočívá právě v zapojení celé řady lidí do řízení oddílu, který má své ambiciózní cíle, má svou vizi a misi (jak se dnes s oblibou říká) a jasnou perspektivu v tom, že i kdyby titánská práce centra mládeže jednou skončila, dalších 20 let bude Frýdek-Místek baštou šachu jen prostou setrvačností. Jaký rozdíl oproti řadě jiných oddílů, kde po odchodu jediného pracujícího funkcionáře a rozprchnutí cizinecké legie šach v daném městě končí a šance na jeho návrat je zcela mizivá.

Některé z grantů, jichž se frýdečtí hojně účastní, mají specifické podmínky. Např. Plzeňské pivovary vybírají adresáty svých příspěvků podle počtu zaslaných SMS. Má to svou logiku. Do grantů se často hlásí organizace, které je umějí dobře psát, ale jejichž skutečná činnost je někdy velmi diskutabilní. Stovky a tisíce SMS z celé republiky znamenají, že organizace skutečně šlape, její činnost není jen na papíře a poskytnuté prostředky skutečně naplní svůj účel.

Chcete pomoci šachu a uzavřít dobrý obchod? Pošlete SMS na telefonní číslo 9001103 ve tvaru HLA OVR S 2
Cena jedné zprávy je 3,-Kč (včetně DPH), z jednoho tel.čísla lze odeslat jen jednu SMS.

A v čem spočívá ten obchod? Nuž v tom, že podíváte-li se na stránky dárcovské firmy Plzeňské pivovary (pozor, pokud máte méně než 18, vstup na stránky zakázán!) a prolistujete se ke sponzoringu a grantovému řízení Občanská volba, možná vás to navnadí, abyste si sami nějakou grantovou příležitost našli a zkusili své štěstí. Mají tyto peníze proudit stále někam jinam? Příležitostí je spousta, ale dá to trochu (dost) práce. Jako první krok bychom mohli odeslat zmíněnou SMS za tři kačky. Já tak právě činím... A ejhle, obratem přišlo zpátky poděkování Plzeňského pivovaru za zapojení do dobročinné akce. Holt dobré pivo dělají dobří lidé.

V příloze pár bližších informací o tomto projektu Beskydské šachové školy (totéž naleznete na výše uvedených webových stránkách).

Soubor ke stažení: [doc]

přidal David Ciprys dne 20.09.2005 | sekce: Zajímavosti


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009