Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Školení rozhodčích II. třídy 10.-11.9.2005 + Swiss-Manager

Školení rozhodčích II. třídy bylo loni zrušeno pro nízký stav přihlášek a i letos jeho osud závisí na počtu zájemců. V sobotu 10.9.2005 proběhne první, konzultační část, jejímž úkolem bude zejména procvičit konkrétní herní situace a seznámit se změnami v legislativě. Nedělní (11.9.2005), spíše systematický a výkladový program, poběží současně se školením III. třídy a bude zakončen testem, který bude velmi podobný testu pro III. třídu, jen pochopitelně o něco rozsáhlejší a přísněji hodnocený. Hlavním lektorem obou dnů bude Petr Buchníček.

Poslední částí školení bude odpolední posezení v počítačové učebně, kde Miroslav Hurta předvede a naučí losování (nejen švýcarského systému) pomocí univerzálního programu Swiss-Manager. Toto školení bude přístupno i dalším zájemcům, kteří obdrží potvrzení o návštěvě kurzu, nikoliv samozřejmě rozhodcovskou třídu. Termín a místo kurzu budou ještě upřesněny.

Požadavky kladené na budoucí rozhodčí II. třídy jsou poměrně vysoké, ale po létech zanedbávání by se tato kvalifikace měla stát podstatně prestižnější záležitostí a být zárukou skutečně kvalitního rozhodčího na vyšší než základní úrovni. "Propadnutím" tříd neaktivním rozhodčím po uplynutí čtyřleté lhůty (k tomu dojde už koncem roku 2007) se tato kvalifikace stane i mnohem vzácnější.

V příloze naleznete propozice školení. Program s časovým harmonogramem a vzor zkušebních otázek obdrží zájemci po zaslání přihlášky.

Soubor ke stažení: [rtf]

přidal David Ciprys dne 14.08.2005 | sekce: Informace komisí


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009