Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Letní šachový tábor Vřesovice - závěrečná zpráva

Letošní 33. ročník letního šachového tábora na turistické základně ve Vřesovicích u Kyjova proběhl na jedničku s hvězdičkou.

 V termínu 11. – 25. 8. pod záštitou Klubu šachistů TJ Bučovice se z různých koutů Čech, Moravy i Slovenska sjelo celkem 54 táborníků, z nichž někteří využili již loni zavedené možnosti jednotýdenního pobytu. Kvalitu výuky šachu pak zajišťovali zkušení trenéři Miroslav Hurta, Eva Kulovaná, Josef Kratochvíl a Vladislav Sládek. Josef Kratochvíl koncem 1. týdne sehrál simultánku, ve které se někteří táborníci ukázali velice zdatnými soupeři – zvítězili Šimon Volák a Markéta Šťávová, remízu uhráli Marek Štefaník a Jan Teplý.

 Program letošního tábora se netočil jen kolem šachů, které jsou jeho nedílnou součástí, ale také kolem sportovních soutěží a zálesáckých dovedností; téma tábora bylo inspirováno sérií knih Hraničářův učeň. Hned v sobotu večer proběhlo představení jednotlivých hraničářů, kteří táborníky seznámili s programem.

Následující den se konal seznamovací turnaj v rapid šachu, který je na našem táboře už tradicí. V něm se umístili na prvních třech místech zástupci Lokomotivy Brno – 1. Samuel Khadash, 2. Miroslav Hurta a 3. Šimon Volák (všichni se ziskem 5 bodů).

Další dny prvního týdne se trenéři věnovali zkvalitňování šachových dovedností našich táborníků stejně tak jako i těm, kteří se šachy teprve přijeli naučit.

Díky teplému počasí jsme v odpoledních hodinách pravidelně využívali nedalekého rybníka ke koupání a vodním sportům. Také jsme uskutečnili dva celodenní výlety do Koryčan a na hrad Buchlov, kde celý tábor vyšlapal všech 166 schodů na vyhlídkovou věž.

Během druhého týdne proběhly dva šachové turnaje. V hlavním turnaji se zápočtem na LOK ČR jednoznačně zvítězil nejvýše nasazený Marek Štefaník (TJ Ostrava) s plným počtem 7 bodů. Na druhém místě se umístil Michael Ulčák (Lokomotiva Brno) 5,5 bodu a třetí skončil Štěpán Omelka (Podlužan Prušánky) 4,5 bodu.

V druhém turnaji suverénně zvítězila Tereza Mlejnková, která svým soupeřům povolila jen dvě remízy a celkově tak získala 9 bodů. Na druhém místě se s odstupem jednoho bodu umístil Tomáš Hnízdil a třetí skončila Alena Švehlová (Spartak Adamov) se 6 body. Kompletní výsledky šachových turnajů najdete v příloze.

 Během čtrnácti dní veder a tropických nocí se mám naštěstí větší zranění a nemoci vyhýbaly, takže jsme mohli bez problémů uskutečnit celý plánovaný program.

Na památku dostal úplně každý táborník včetně personálu táborové tričko. A zde je třeba vyzdvihnout práci naší designérky, neboť trička s nápisem dostali i účastníci, kteří se přihlásili jen tři dny před táborem samotným.

Táborem provázeli:   

Organizátor: Bc. Tomáš Matula

Hlavní vedoucí a zdravotník: Mgr. Petr Jeřábek

Oddíloví vedoucí: Vladimíra Šťastná, Petr Smísitel, Eva Valentová, Vladislav Sládek

Kuchyně: Dana Valentová a Marie Chládková. 

Šachoví trenéři (přednášky, simultánky, rozbory partií)

 WGM Eva Kulovaná, FM Josef Kratochvíl, KM Vladislav Sládek, FA Miroslav Hurta

Závěrem patří poděkovat všem návštěvám za zpestření táborového života, a to nejen šachovou hrou, nýbrž i dobrou náladou doprovázenou zpěvem a hrou na kytaru (Jan Gorčák, Miroslav Hurta). Dále je namístě poděkovat sponzorům, bez kterých by tábor nemohl proběhnout takto hladce. Partneři Vřesovic 2018 jsou: Jihomoravský kraj, Jihomoravský šachový svaz, město Bučovice, KPB INTRA s.r.o., Kofola a v neposlední řadě bučovický rodák Petr Kunčar. A velké díky patří samozřejmě také celému realizačnímu týmu za skvělé vedení tábora. A už nyní se děti i dospělí těší na příští již 34. ročník.

Fotky na: https://jeky.rajce.idnes.cz/ST_Vresovice_2018

Soubor ke stažení: [docx]

přidal Vladimíra Šťastná dne 28.08.2018 | sekce: Zajímavosti


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009