Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Nemáte mezi sebou nejlepší sportovce?

Ankety o nejlepší sportovce jsou dnes standardní součástí marketingu každé úspěšné sportovní organizace. Nezáleží na tom, zda jde o nejlepší sportovce sportovního svazu, města, regionu nebo celé České republiky. Důležité je prezentovat svou činnost před médii, politiky a podnikateli. Obzvláště pro menší sporty se zde otevírá obrovské pole působnosti pro zviditelnění se a ukousnutí většího krajíce z dotací, sponzorských příspěvků, čtverečních centimetrů v novinách a minut či alespoň sekund v televizi.

Vyhlášení nejlepších sportovců okresu Břeclav proběhlo v pátek 4. března v reprezentačních prostorách hotelu Centro v Hustopečích. Kromě sponzorů a starostů obcí zasedli mezi hosty i generální ředitel Sazky Aleš Hušák a poslanec, starosta Orla a místopředseda dozorčí rady Sazky Ladislav Šustr. Ti všichni se vystřídali při gratulacích nejlepším sportovcům a předávání ocenění, diskutovali s moderátorem večera a později u vína a švédských stolů i s ostatními účastníky o financování sportu, sportovištích, "Chaloupce strýčka Toma" (tj. Sazka Aréně) a sportování vůbec. Dění v sále snímalo několik kamer a přes projektor je přenášelo na čelní zeď sálu. On-line záběry se střídaly s předtočenými rozhovory s těmi nejlepšími a záznamy jejich úspěchů.

Že do takové společnosti šachisty nikdo nepustí? Omyl! Na pódiu se ocitli hned třikrát. Nejprve to byli mladší žáci ŠK Hustopeče, účastníci finále MČR této kategorie (3. místo kategorie žákovská družstva), pak prvoligoví dorostenci Tatranu Poštorná (2. místo kategorie dorostenecká družstva) a nakonec Anička Bálková (2. místo v kategorii žáků), kterou většina okresních sportovních veličin pozná na první pohled stejně dobře jako kteréhokoliv jiného úspěšného sportovce. Po vyhlášení přišel za Aničkou redaktor jednoho ze tří okresních týdeníků, omluvil se, že v poslední době zprávy ze šachu trochu odbývá a projevil přání vynahradit si to uveřejněním většího rozhovoru, k němuž Aničku pozval do redakce. Jinak Anička dostala květiny, pohár, diplom, velkou sportovní tašku, bonboniéru, že vše sotva unesla. K potěšení oddílových hospodářů dostala oceněná družstva poukázky do hypermarketu v hodnotě 1000Kč.

Proniknout mezi zdánlivě neproniknutelnou zeď okresních funkcionářů fotbalu, hokeje, atletiky a dalších velkých sportů je těžké, ale jde to. V prvé řadě to chce mít za sebou výsledky a ty se nikde nedosahují snadněji než právě v kategoriích mládeže. Za druhé to chce nebát se prosadit mezi funkcionáři ostatních sportů a neúnavně zásobovat šachovými zprávami okresní média. Úspěch se dnes měří velikostí článků v novinách a počtem minut v televizi. Třetím předpokladem je mít zastánce a přímluvce na "vyšších místech" tj. zejména na radnicích, které jsou dnes možná největšími sponzory výkonnostního, zvláště mládežnického sportu (nakonec to mají uloženo Zákonem o sportu, že ano).

Selhání fotoaparátu umožnilo přiložit jen jednu fotografii, na níž Anička na pódiu konverzuje s moderátorem večera.
Abychom nezůstávali jen u akce okresní, zkuste se podívat na stránky Beskydské šachové školy Frýdek-Místek, kde Jana Jacková přebírá za přítomnosti hejtmana Evžena Tošenovského a patřičného zájmu médií ocenění v anketě o nejlepšího sportovce Moravskoslezského kraje.
A jak u Vás?

Soubor ke stažení: [jpg]

přidal David Ciprys dne 08.03.2005 | sekce: Zajímavosti


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009