Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Pohár místostarosty si odnesl Urbanec

Druhý nasazený Ladislav Urbanec vyhrál tradiční Pohár místostarosty městské části Brno - sever před nejvýše nasazeným FM Martinem Šklíbou a Milanem Kratochvílem. Obsazení bylo tentokrát komornější, takový pěkný turnaj pro členy a přátele Lokomotivy Brno.

Jen o několik zastávek šaliny dál v téže městské části se totiž konal turnaj pro členy a přátele Durasu Brno O pohár BVK hraný zároveň jako přebor Brna v rapid šachu.

Ale nehledejme v tom žádné trucpodniky dvou největších brněnských klubů - prostě se jen Durasu v termínově nabitém září nepodařilo najít jiné volné místo v tradičním Semilasu, které je po vyhnání šachistů z ráje (vlastně z Bobycentra) nejreprezentativnějším místem pro šachová klání v Brně.

Blíže nám všechno vysvětlí Jan Kalendovský v příloze a určitě se brzy dočkáme i článku o konkurenční akci na stránkách Durasu.

Jelikož se asi dočasně budeme muset smířit s absencí bohatých fotogalerií Břéti Eichlera (oj, oj, snad budeme muset oželet i Akademické středy  - čtěte v příloze), uveďme si alespoň dva nečekané partiové závěry našeho zpravodaje.

Nejdříve ten méně příjemný bílými figurami proti Stanislavu Staňkovi: S pěšcem víc vítězství vstříc (o kvalitě ani nemluvě) 31. Vxb7??

31. ... Vh5 mat!

A druhý příjemnější černými figurami s Františkem Vykydalem:

 

Ten po 1. ... Sb7+ raději v obavách o osud krále ustoupil 2. Kh3?? a zpečetil tím po 2. ... Vh7+  3. Kh4 Sc8 osud dámy. To jsou paradoxy, pravil by pan Makeš...

A jelikož je v Poháru místostarosty tradiční záplava věcných cen pro mládež, podívejme se alespoň na typický hluboký pohled druhého nejúspěšnějšího žáčka Vojtěcha Juráska, když prvního vyhodnoceného, třetího nasazeného Adama Dvořáka s Elo 2189, už mezi šachové děti rozhodně počítat nelze.

Otevřte si přílohu!

Soubor ke stažení: [pdf]

přidal David Ciprys dne 24.09.2013 | sekce: Turnaje


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009