Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Bleskovým přeborníkem Brna FM Josef Kratochvíl

FM Josef Kratochvíl, Slavomír Sremaňák a FM David Holemář si rozdělili pomyslné medaile v úterním finále mistrovství Brna v bleskové hře - kolikátá sada medailí to byla? Možná sedmapadesátá a možná také už šestasedmdesátá.

57. a možná už 76. bleskový přeborník Brna FM Josef Kratochvíl. Zdroj následujících fotografií: Fotogalerie Lokomotivy Brno

Podíváte-li se do loňského historického přehledu vítězů od Jana Kalendovského, zjistíte důvod této nejistoty a možná vás také zaujmou jména některých vítězů.

Sám Jan Kalendovský se v rámci svého "vnitřního šachově-hospodářského cyklu" po klesajících fázích nasycení šachem - krize - deprese, podivuhodně rychle vrátil přes úpornou bolest zubů na rostoucí trajektorii oživení - růst a v příloze nám přináší kromě tabulek dalších 10 stran partií, diagramů a zajímavostí.

Výrazně tentokrát přispěli sami úspěšní účastníci přeboru. Typicky šachové spojení radosti-zlosti z výhry nad silným soupeřem a konkurentem (FM David Holemář), která však místo na čas mohla přijít mnohem dříve po matové kombinaci hodné učebnice taktiky, předvedl  Slavomír Sremaňák, "...Keď som chytil dámu...zbadal som mat, no už bolo neskoro, keďže som musel ísť dámou...". V pozici na diagramu přišlo 1. Dxf8+ Dxf8  2. Vb8 a bílý ublical černého na čas.

Místo toho mohl přijít krásný matový závěr 1. Je7+ Kh8  2. Dxf8+ Dxf8  3. Jxf7+ Dxf7  4. Vb8+ Dg8  5. Vxg8 mat!

Bereš remis?  Remízový král Michal Šípek

Otevřte si přílohu!

Soubor ke stažení: [pdf]

přidal David Ciprys dne 30.05.2013 | sekce: Soutěže dospělých


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009