Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Memoriál Jaromíra Floriana - mistryní ČR Kateřina Skočková

Memoriál JUDr. Jaromíra Floriana hraný jako Mezinárodní mistrovství ČR zrakově postižených v rapid šachu v Násedlovicích na Hodonínsku diriguje místní Zdeněk Horák už 29 let - poslední tři ročníky ve spolupráci s Lokomotivou Brno jako integrovaný turnaj handicapovaných a vidících. Ovšem kdo z nás si nikdy u šachovnice nepostěžoval, že je úplně slepý!

Mistr ÚJČŠ z roku 1944 a vicemistr světa nevidomých z roku 1975 Jaromír Florian

Přebor ČSR v Meziboří 1971. Zleva: pánové Gruber, Janák, Opočenský, Skácel, Florian, Hausner, Vykydal, Kratochvíl, Laštovička, Blatný, Babula Milan

je obzvláště vhodným patronem podobného turnaje. Pořadatele z TJ Moravia Násedlovice a Lokomotivy Brno dále zaštítil svým jménem a podporou Obecní úřad Násedlovice a Český svaz zrakově postižených sportovců.

Autor následujících fotografií: Roman Krčil

V pěkném sále obecního Kulturního domu se museli "integrovaní vidící" naučit hrát na dvou šachovnicích a vzhledem k hostům ze Slovinska i hlásit tahy přesně standardizovaným způsobem - např. "Springer Cézar sechs".

Mistryní republiky v rapidu se stala Kateřina Skočková z Ostravy,

která docílila stejného počtu bodů 4,5/7 jako ligoví borci František Vykydal, Jakub Bednář nebo Stanislav Staněk. Celkovým vítězem se stal Lukáš Řehůřek z Bystrc Oilers (6/7). O vítězství rozhodl matovým závěrem v partii s Jakubem Bednářem. Po 28. ... Jf6

přišlo pěkné 29. Jh6+ gxh6  30. gxh7+ Kh8  31. Dg8+ s matem.

Mezi účastníky nechyběl Jan Kalendovský a provede nás turnajem v přiloženém fejetonku. V následující partii ho přes opakované výzvy k rychlé cestě "na kořalku" svým typickým způsobem sušil, sušil až vysušil dr. Píše,

pak jej ještě přehrál Stanislav Staněk, ale utrpěné šrámy na duši poléčil našemu spisovateli povídavý pan Prokop z Morendy, který jej celou cestu tramvají z brněnských pivních slavností hlasitě chválil před nastoupenou šalinou a citoval z jeho děl.

Navíc se s partiemi ozvali i někteří další borci, např. všestranný sportovec pan Halbrštat ze Znojma, s nímž Jan Kalendovský vyhrál na snímku v pozadí.

Otevřte si přílohu!

Soubor ke stažení: [pdf]

přidal David Ciprys dne 27.05.2013 | sekce: Soutěže dospělých


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009