Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Prohra Bystrce v Lipovci

Vítězná vlna 13 zápasů bez prohry vynesla loni bystrcké Olejáře k historické čtvrté příčce v KP I a letos k titulu půlmistra a tříbodovému náskoku v čele soutěže - ale všeho jenom do času.

Momentálně to jde s výsledky Olejářů od deseti k pěti, přesněji od , přes 4 a 3 k v posledních čtyřech zápasech.

Přesto Jan Kalendovský nelení a opět nám do přílohy poslal obsáhlou zprávu. Nezbývá než doufat, že po opakované otevřené kritice bystrcké sestavy mu klubové vedení nezatne tipec a dočkáme se partií a kuloárních zvěstí i z posledních dvou zápasů Bystrce s Lokálkami B a C.

Pěknou kuloární zvěstí je např. předzápasový vstup domácího Václava Chládka do síně slávy čili klubu stovkařů s dárkovým košem a potleskem za stý odehraný zápas v dresu Garde Lipovec, nepěknou zvěstí rychlý partiový smír téhož hráče způsobený bolestí oteklé končetiny po předchozím vytáčení klíštěte. Na pochybnosti, zda v této roční době vůbec klíšťata úřadují, lze odpovědět jednoznačně - v jižní části našeho kraje si autor této předmluvy přinesl jeden podvyživený exemplář už o týden dříve.

Jestli není bezpečnější místo běhání po lese posezení někde v Brně na Anenské, kde se dá kromě ostatních zápasů KP I. probrat třeba i právě skončené mamutí MČR mládeže v Koutech nad Desnou nebo březnová Třetí sobota. Právě na ní se podařila kapitánovi ořechovských Orlů, momentálně páteho týmu KP I., Pavlu Kubátovi "nesmrtelná kombinace" s obětí obou věží. Soupeřem byl jeden z nejúspěšnějších hráčů letošního KP II. C (7/8 na 2. a 3. desce) Oskar Hájek. V pozici na diagramu

bílý trochu naběhl černému do jeho rozhozených sítí 1.De4!? Sb7 2.Sd5 c6 3.Se6 Sxh2+ 4.Kxh2 Dxd1 ale... Po 5.Sa3 Dxa1? 6. Jg5

musel přepadený a všemi opuštěný černý král zamávat bílým praporem 1-0.

Otevřte si přílohu Jana Kalendovského!

Soubor ke stažení: [pdf]

přidal David Ciprys dne 19.03.2013 | sekce: Soutěže dospělých


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009