Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Remíza Bystrce s Durasem C

Protagonistou nedělního mače Bystrc Oilers - Duras Brno bojujícím urputně (byť trochu nedobrovolně) za slávu Olejářů v čele tabulky a šanci na postup do ligy byl i Jan Kalendovský.

Musel si přispíšit, zápas začínal s půlhodinovým předstihem oproti rozpisu. Důvod začal brzy vycházet najevo a plně se provalil po dvanáctitahové remíze na první desce a chvatném odchodu durasáckého mistra MJ k další, tentokrát prvoligové partii s Grygovem. Však to také domácí kapitán JŘ po zápase od hráčů pěkně schytal. Kapitáne, to byl domluvený výsledek! Pch... Proč jsi nedomluvil ještě jeden recipročně na druhé desce, mohli jsme vyhrát!

Ještě, že takové zápasové handly nevidělo pověstně přísné oko šéfa Komise rozhodčích LP! To však bylo nehnutě upřeno na partii s naším zpravodajem JK s odhodláním učinit přítrž jeho krátkým remízám, o nichž si už ani vrabci na střechách kluboven neštěbetají, protože jsou něčím tak jasně daným a nezměnitelným, jako že ráno vyjde slunce nebo bystrcký senior dr. Píše půjde ve druhém tahu střelcem na g5.

A málem tato taktika skvěle vyšla. Nebýt decentního upozornění neformálního kapitána domácích DH, že se třemi minutami na hodinách by bylo radno přidat na hracím tempu, mohl praporek JK upadnout dlouho před kontrolou. Taky kdo má vědět, že kontrola není ve 30. ale až ve 40. tahu, když předchozí šňůra partií skončila už v zahájení... Byla to od LP taková malá osvěta o pravidlech.

Nakonec o celkem šťastné remíze Bystrckých rozhodla indispozice rodinky Fuchsovic. Lišáci byli tentokrát jejich soupeři, počkali si na chybu a dočkali se. Luděk Fuchs stál s bílými trochu pasivně, trošku už ho asi znervózňovala blížící se časovka a po 28. ... Dd4

přehlédl triviální vazbu. Po 29. Sd3? přišlo 29. ... Sxg3 30. Vf1 Jxf2 a už to jede, už se to sype, jeden neopatrný tah a všechno je v ... kýbli.

Pokud toužíte rozšifrovat zkratky v předchozím textu a dozvědět se mnohem více o klíčovém zápase nedělního KP I. Bystrc - Duras, otevřte si přílohu Jana Kalendovského!

Soubor ke stažení: [pdf]

přidal David Ciprys dne 11.02.2013 | sekce: Soutěže dospělých


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009