Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

II. liga E - Hustopeče vítězí na Lokomotivě a vedou

Matchem No.1 II. ligy E byl souboj prvních dvou nasazených celků Lokomotivy Brno a HPM TEC Hustopeče - došlo k němu právě dnes v šestém kole a po vítězství Hustopečí 4½ : 3½ se oba týmy střídají ve vedení.

Lokálka lehce zaexperimentovala se sestavou, ale díky širokému výběru kvalitních náhradníků byly síly naprosto vyrovnané. Kdo by v souboji nejzkušenějších borců a přátel na první desce IM Aloise Lanče a GM Jána Plachetky tipoval rychlou remízu, krutě by se mýlil. "Pešcovku by som mal udržať a vežovku azda neprehrajem...", loučil se Jano Plachetka za stavu 3 : 4 se zbytkem odjíždějícího týmu hostí, když sám ještě pořád bojoval o vítěznou půlku. I většina ostatních o generaci (někdy i o dvě generace) mladších borců hrála nadoraz. Po relativně časných remízách na 4. a 5. stole zavelel za Hustopeče do útoku Vlastimil Urban, když na poslední desce překvapivě překombinoval vítěze Olexova memoriálu Adama Dvořáka. Ob jednu šachovnici na šestce sice bojoval hostující Dalibor Mlénský s figurou méně proti Milanu Kratochvílovi za ztracenou věc, ale druhá výhra hostí se záhy začala rýsovat na třetím prknu, kde Jozef Federič nakonec skutečně přehrál Josefa Kratochvíla. Zbylé partie výrazně nevybočily z mezí rovnováhy a tak je možné označit vítězství hostí za zasloužené, i když k remíze 4 : 4 měli domácí blízko. Hned v příštím kole budou Hustopečští dokazovat, že to dnes nebyla náhoda - hrají doma se Starým Městem B.

Pouhý bod za Hustopečemi jsou hned tři pronásledovatelé, z nichž všichni mají na postupu do I. ligy eminentní zájem. Za druhou Lokomotivou je na třetím místě s výrazně horším skóre ŠK Zlín B. Zlíňáci dnes přehráli FS Napajedla 5 : 3. Vzhledem k elovému rozdílu 100 - 200 bodů na každé šachovnici lze vítězství označit za skromné. Ovšem po jistých "logistických" problémech byli domácí za výhru se soupeřem, v jehož řadách nastupuje i několik bývalých zlínských opor, rádi - čtěte na zlínském webu.

Čtvrté Staré Město B nastoupilo v plné síle a nedalo Adamovu žádnou šanci. Vyhrálo 5½ : 2½ bez jediné prohry. Za zmínku stojí, že z náhradníků staví Staré Město nejčastěji juniorku Janu Zpěvákovou, a to se skvělým výsledkem 3,5/4!

Za vedoucím kvartetem zaostává o 4 body další z favoritů - Duras Brno B. Durasáci mají vůbec nejvyrovnanější tým a když jim zápas sedne, může to odnést kdokoliv. Tentokrát byli postiženými ligoví nováčci z Moravské Slavie. Na první desce zdolal junior Martin Blahynka zkušeného Stanislava Věcheta, na zadních deskách, kde byla výkonnostní převaha domácích markantní, vyhrál Duras 3,5 : 0,5 a celkově tedy Duras Brno B - Moravská Slavia Brno vysoko 6 : 2.

O čest zařadit se do klidného středu tabulky bojovali Kuřim a Veselí nad Moravou. Nakonec se to úplně nezdařilo ani jednomu z nich. Kuřimáci teprve podruhé postavili obě své hvězdy IM Neklana Vyskočila a WGM Evu Kulovanou a poprvé nastoupili v základní osmičce.

Partie na první desce začíná divočit. Zdroj: stránky ŠK Veselí nad Moravou

Hosté přijeli ve své obvyklé sestavě, která se zápas od zápasu mění jen nepatrně. Prestižní duely na prvních dvou deskách skončily 1 : 1 - Neklan prohrál s Jakubem Uřičářem, Eva porazila Adama Gabriela. Daší rezultativní partie byly už jen dvě - Richard Klenner za Veselí a Jiří Majer st. za Kuřim

Rezultativní partie na 5. a 6. desce vyhráli černí, stejně jako prvních dvou deskách. Byl to prostě černý den bílých.  Zdroj: stránky ŠK Veselí nad Moravou

a tak celkový výsledek KME DDM Kuřim - TJ Veselí nad Moravou zní 4 : 4. O magickém výsledku doplněném magickou fotkou si přečtěte na kuřimských stránkách. Tradičně košatější vyprávění doplněné bohatou fotogalerií najdete na veselských stránkách.

Stejným výsledkem 4 : 4 skončilo i utkání o Černého Petra mezi Podlužanem Prušánky a Starým Městem C, což oba týmy uspokojilo ještě méně než předchozí dvojici - s kým jiným by měli vyhrát...

Josef Mayer starostlivě hledí na partii maximálně soustředěného Jiřího Marka. Asi ví proč. Svou partii s Lukášem Fuskem vyhrál, naopak jeho soused bojoval s Petrem Blahou za ztracenou věc, i když ostatní stoly už dávno zely prázdnotou. Zdroj Blog Petra Krolopa

Třináctiletý Ondřej Stuchlý ze Starého Města C (vpravo) si II. ligu zahrál poprvé ve 4. kole proti vlastnímu B družstvu. Tehdy to byla možná z nouze ctnost, nyní už má Ondřej 2/3! Zdroj Blog Petra Krolopa

V příštím kole uvidíme opět souboj o první (Hustopeče - Staré Město B) i poslední místo (Napajedla - Prušánky). Težké je tipovat vítěze souboje Morendy s Kuřimí, zatímco favorizované týmy Durasu ve Starém Městě C, Zlína v Adamově i Lokálky ve Veselí by měly bodovat naplno. Zpravodaj ze 4. kola najdete v příloze, stránku soutěže zde.

7. kolo - 20. 01. 2013
Moravská Slavia Brno - ŠK KME-DDM Kuřim
ŠK Staré Město C - ŠK Duras BVK B
TJ FS NAPAJEDLA - TJ Podlužan Prušánky
TJ Spartak Adamov - ŠK Zlín B
ŠK HPM TEC Hustopeče - ŠK Staré Město B
TJ ŠK Veselí nad Moravou - ŠK Lokomotiva Brno A

Soubor ke stažení: [doc]

přidal David Ciprys dne 06.01.2013 | sekce: Soutěže dospělých

Související dokumenty

vytvořeno název typ sekce
24.03.2013 II. liga E - Lokomotiva Brno do I. ligy, Adamov do KP ke stažení
04.03.2013 II. liga E - rekordní vyrovnanost, ale postup Lokálky téměř jistý ke stažení
17.02.2013 II. liga E - tlačenice v čele, Lokálka převezla Staré Město ke stažení
03.02.2013 II. liga E - nič už nie je také, aké bolo pred tým... ke stažení
20.01.2013 II. liga E - nekompletní Staré Město B vítězí v Hustopečích ke stažení
06.01.2013 II. liga E - Hustopeče vítězí na Lokomotivě a vedou ke stažení
16.12.2012 II. liga E - šok Zlína ve Starém Městě C ke stažení
02.12.2012 2. liga E - první bod Prušánek ke stažení
18.11.2012 2. liga E - Duras se raduje, Veselí smutní ke stažení
05.11.2012 2. liga E - Adamov na koni, Prušánky na lopatkách ke stažení
14.10.2012 2. liga E - úvod v režii favoritů ke stažení


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009