Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

2. liga E - první bod Prušánek

Čtvrté kolo II. ligy E přineslo pět mimořádně vyrovnaných soubojů a jednoho "skorokanára" 7½ : ½ - možná to byl závdavek na předvánoční nadílky v příštím kole, kdy se takových nevyrovnaných dvojic sejde hned několik.

Zmíněný rekord 7½ : ½ se zrodil v Brně na Lokomotivě, kam přicestoval nováček FS Napajedla. Za Lokálku sice hrála polovina náhradníků, ale i ty by ve většině ligových týmů brali všemi deseti a tak rozdíl cca 200 bodů na každé šachovnici ani nemohl přínést jiný výsledek - vlastně mohl, podle prof. Arpáda Ela by měl zápas skončit 6 : 2 až 6½ : 1½.

Lokálka si tak upevnila vedení v soutěži, když doposud druhé Hustopeče jen remízovaly v Kuřimi 4 : 4. Kuřimští nastoupili i s IM Neklanem Vyskočilem, ale bez WGM Evy Kulované a tak byli hosté přes absenci extraligového FM Lukáše Kuchynky favority. Už potřetí zasáhl do bojů v letošní soutěži velmistr - tentokrát GM Ján Plachetka v dresu Hustopečí a zapsal černými remízu s IM Vyskočilem. Krátce se o zápase dočtete na kuřimských stránkách.

Na druhé místo postoupil ŠK Zlín B po vítězství 5 : 3 nad Moravskou Slavií Brno. Morenda opět "půjčila" GM Radka Kaloda Novému Boru na extraligu, nechala doma i další hosty a tak podle všech předpokladů měla dostat "za vyučenou" zejména na dolních šachovnicích. Jestliže za Morendu náhradníci na posledních dvou šachovnicích vyhráli, včetně pověstného remízového krále Broňka Chmelíčka, možná tomuto bludu "Remis? S tebou?!"  podlehli i domácí. V každém případě se vyjasnilo, že Moravská Slavia i přes velmistra v sestavě patří k družstvům středu, nikoliv čela soutěže a Zlín i po závěrečném letošním zápase v posledním Starém Městě C zůstane na pozici reálného uchazeče o postup, což se mu vzhledem k vývoji I. ligy (Zlín A je zatím bez vítězství předposlední) náramně hodí. Pohled domácích najdete na stránkách ŠK Zlín.

Čtvrté je po čtvrtém kole Staré Město B. Škodolibé jazyky by mohly o derby Staré Město B - Staré Město C 4½ : 3½ při sedmi remízách a osmém vítězství domácího borce nad poprvé ligu hrajícím žáčkem vymýšlet ledacos, ale po ohlasech z jiných podobných zápasů je bezpečnější tak nečinit  a raději suše konstatovat, že Staré Město B ještě není zcela ze hry o postup (se všemi konkurenty ještě hraje) a Staré Město C je sice bez bodu poslední, ale také se žádným sestupovým konkurentem ještě nehrálo.

Zápas ŠK Veselí nad Moravou - Spartak Adamov od prvních šachovnic. Zdroj: stránky ŠK Veselí nad Moravou

Veselí nad Moravou se snad už otřepalo z minulé studené sprchy v Napajedlech a dnes porazilo Adamov 4½ : 3½. Oba týmy jsou si podobné kompaktností a disciplínou základní sestavy bez velkých hvězd a tak to byl velký boj, vzhledem k vývoji zápasu skoro horor. "Po třech hodinách byl stav 1 : 3 a odhadoval jsem to na 2 : 6...", píší domácí na veselském webu. Za zmínku stojí vítězství nadějné Nataši Richterové nad Josefem Galuškou, po dlouhá desetiletí jedním z nejlepších borců veselského regionu.

Na předposlední desce souboj Galuška (2114) - Richterová (1945) 0-1. "Jo, jo těžko se hraje proti dvěma dámám...", píše domácí zpravodaj .  Zdroj: stránky ŠK Veselí nad Moravou

Podlužan Prušánky - Duras Brno B 4 : 4 - je to zmrtvýchvstání dosavadního otloukánka nebo jen záblesk štěstí, který občas zasvítí i v největší bídě? Prušánky dnes zaútočily na předních šachovnicích, kde Andrej Gaša, Andy Teuber a Josef Mayer přehráli durasáckou trojku Blahynka - Macharáček - Skácelík 3 : 0. Po dalších dvou remízách to bohužel dole skončilo 0 : 3

Poslední tři desky Durasu Mlýnek - Donnert - Zavadil jsou silné kafe pro každého soupeře. Zdroj Blog Petra Krolopa

a tak se Prušánky dostaly z posledního místa, ale některá z nesestupových příček je prozatím v nedohlednu. Pár informaci a spoustu fotografií najdete v článku o šachové neděli v Prušánkách na blogu Petra Krolopa.

Příští kolo "hrozí" pořádnými vánočními nadílkami a tabulka se asi moc měnit nebude. Zpravodaj ze 4. kola najdete v příloze, stránku soutěže zde.

5.kolo - 16.12.2012
ŠK Duras BVK B - ŠK KME-DDM Kuřim
Moravská Slavia Brno - TJ Podlužan Prušánky
ŠK Staré Město C - ŠK Zlín B
TJ FS NAPAJEDLA - ŠK Staré Město B
TJ Spartak Adamov - ŠK Lokomotiva Brno A
ŠK HPM TEC Hustopeče - TJ ŠK Veselí nad Moravou

Soubor ke stažení: [doc]

přidal David Ciprys dne 02.12.2012 | sekce: Soutěže dospělých

Související dokumenty

vytvořeno název typ sekce
24.03.2013 II. liga E - Lokomotiva Brno do I. ligy, Adamov do KP ke stažení
04.03.2013 II. liga E - rekordní vyrovnanost, ale postup Lokálky téměř jistý ke stažení
17.02.2013 II. liga E - tlačenice v čele, Lokálka převezla Staré Město ke stažení
03.02.2013 II. liga E - nič už nie je také, aké bolo pred tým... ke stažení
20.01.2013 II. liga E - nekompletní Staré Město B vítězí v Hustopečích ke stažení
06.01.2013 II. liga E - Hustopeče vítězí na Lokomotivě a vedou ke stažení
16.12.2012 II. liga E - šok Zlína ve Starém Městě C ke stažení
02.12.2012 2. liga E - první bod Prušánek ke stažení
18.11.2012 2. liga E - Duras se raduje, Veselí smutní ke stažení
05.11.2012 2. liga E - Adamov na koni, Prušánky na lopatkách ke stažení
14.10.2012 2. liga E - úvod v režii favoritů ke stažení


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009