Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Šípkův memoriál pro Martina Šklíbu

Oldřich Šípek starší, nepřehlédnutelná postava brněnského šachu, odešel z tohoto světa před sedmi lety v roce 2005 a hned následujícího roku se rozhodly jeho tři děti připomenout si výročí odchodu tatínka a šachového učitele svatováclavským memoriálem. Akce se ujala a v pátek 28. září se Šípkův memoriál konal už po sedmé. 

Na archívním snímku z roku 2003 hraje Oldřich Šípek (vlevo) na jednom z turnajů zrakově handicapovaných

Výsledky turnaje najdete zde, fotogalerii Lokomotivy Brno zde

Janu Kalendovskému evidentně svědčí odchod parných letních dnů a stejně jako loni je na přelomu léta a podzimu šachově i "redaktorsky" nejplodnější. Nechyběl ani na Šípkově memoriálu, jeho fejeton si přečtěte v příloze.

"Retro" fotografie v černobílé úpravě nejsou pravděpodobně promyšlenou snahou o správnou image turnaje vzpomínajícího na léta minulá, ale zcela prozaickou závadou fotoaparátu. Ovšem mají něco do sebe, co říkáte?

Ačkoliv bychom od autora přílohy čekali, že se zrušením prohibice bude valnou část článku tvořit poděkování sponzorům objednávajícím "panu redaktorovi" jednu zaručeně methyluprostou lihovinu za druhou, objeví se slovo panák v textu jen jednou v úvodu. Kterak díky tomuto zdržení v bufetu získal Jan Kalendovský nejrychlejší bod v turnaji, si už přečtěte v příloze. Znalci trochu povytáhnou obočí. Nejsou páni redaktoři tak trochu rovnější mezi námi rovnými? V jiných případech pověstně přísný pan rozhodčí nesmlouvavě trvá na zásadě "opozdilci budou losováni až do druhého kola", místo aby rozdával body za kontumační výhry.

Celkem překvapivě se místo chlastu dočkáme poezie a namísto dalšího panáka se dostane na panáčka (tj. po venkovsku důstojného pána), znovuobjeveného katolického spisovatele Jakuba Demla,

jehož autograf bude minimálně stejná vzácnost jako kniha, kterou si Jan Kalendovský pořídil minulý týden před Pohárem BVK v Semilasu a kvůli které se dnes zle obořil na "pro mne anonymního zpracovatele článku v Šachovém týdeníku" za záměnu knihy o Aljechinově obraně s knihou o Aljechinovi. Mno... alespoň se pan redaktor může sám jednou vžít do pocitů těch, o nichž píšou jiní. Pero občas ujede každému...

A teď už si otevřte přílohu a přesvědčte se, zda našemu panu redaktorovi neujelo pero, právě když psal o vás!

Soubor ke stažení: [pdf]

přidal David Ciprys dne 30.09.2012 | sekce: Turnaje


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009