Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Dosi Točev slaví sedmdesátku

Půl století za šachovnicí, zástupy dětí, které díky němu začaly pronikat do krás šachové hry a roztočení ohromujícího kolotoče non-stop akcí velmistrovských i amatérských v reprezentačních prostorách brněnského Bobycentra korunovaných bronzem Lokomotivy Brno v extralize 2004/2005 a stříbrem v sezóně 2005/2006 - to jsou hlavní vklady Dosiho Točeva do pokladnice královské hry. V pátek 24. června 2011 oslaví Dosi sedmdesátku. Díky a na zdraví!

Dosiho jméno zůstane navždy spojeno se zlatou érou brněnského šachu na počátku nového tisíciletí, kdy zejména na něm, jako poměrně čerstvém předsedovi největšího brněnského klubu Lokomotivy Brno, ležela tíha rozhodnutí, zda využít nabídku nového majitele Bobycentra na vytvoření šachového centra a non-stop kavárny. Velkorysá nabídka luxusních prostor a příslib finanční podpory nejvyšším soutěžím nebyla samozřejmě zadarmo - podmínkou bylo každodenně naplnit prostory kypícím šachovým životem a přinést co nejdříve špičkové sportovní výsledky.

Kdo si vzpomene na každodenní šachové hemžení velkých i malých, klidných i dovádivých šachistů mezi movitými hosty špičkového hotelu, na dlouhou roli papíru s rozepsanými akcemi hezky den po dni na několik měsíců dopředu, na prudce rostoucí počet členů i družstev po fúzích s několika dalšími oddíly, musí před manažerskými schopnostmi Dosiho hluboko smeknout.

Zajišťováním prostor pro většinu krajských soutěží a schůzí se Dosi stal i nepostradatelným členem VV JmŠS. Jako funkcionáře ho vždy zdobila spolehlivost a pevnost daného slova, jako člověka srdečnost a vstřícnost v jednání. I když bylo potřeba říct něco nepříjemného, vždy to bylo s noblesou a na rovinu, doslova s rukou na srdci.

S přesunem na pozici prezidenta Lokomotivy a předáním většiny výkonných funkcí Jiřímu Vachkovi zbylo Dosimu opět více času na práci s dětmi. Dvojnásobný letošní postup do celostátního finále Přeboru škol "jeho" ZŠ Kotlářská svědčí, že i ve školách mu jde práce od ruky jako kdysi v Bobycentru.

Milý Dosi,
patříš k těm, ke kterým vždy kroky samy zamíří
a ústa se samovolně roztáhnou k úsměvu,
kdykoliv je přátelé spatři v turnajovém sále.
Ať Ti zdraví slouží a ještě mnoho vykonáš pro královskou hru!

Předchozí fotografii jakož i několik dalších jsme si vypůjčili z fotogalerie z oslavy sedmdesátin Dosi Točeva v klubovně Lokomotivy Brno v sobotu 18. června. Rozhovor s Dosim Točevem z počátku roku 2007 si můžete přečíst zde, o smutných okamžicích loučení s Bobycentrem se dočtete zde a pár zajímavých zmínek o nadějném brněnském dorostenci z konce 50. let najdete i zde.

To už je však doména Jana Kalendovského, který Vás s předběžným portrétem oslavence seznámí v příloze!

Soubor ke stažení: [doc]

přidal David Ciprys dne 23.06.2011 | sekce:


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009