Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Třetí sobota v květnu aneb jak korektně nabídnout remis

"Nabízím remis." "Z jakého důvodu?" "Protože už mám jen 4 vteřiny času!" Této korektní a transparentní nabídce remízy snad může konkurovat jen populární zápis na korespondenčním lístku ze starých zlatých dob korespondenčního šachu: "Nabízím remis! Pokud nabídku nepříjímáte, partii vzdávám..."

Jan Kalendovský, jak vidíme na snímku Břetislava Eichlera z květnové Třetí soboty, už během turnaje občas přivřel oči a v duchu z partií a odposlechnutých turnajových hlášek (ke které patří i ta v úvodu článku) pro nás tvořil svůj fejeton .

Aby si však nemusel "občas také vymýšlet", jak se podřekl minule, pilně tentokrát ukládal nejen své partie do vlastní paměti, ale i ty cizí na papír

 

a tak je jeho líčení věrné, jak se můžeme přesvědčit i na videu ze závěru této partie.

Holt neradno se spoléhati zkušenému jen na vlastní paměť. Své o tom ví i letošní sedmdesátník Jaroslav Hájek, pořadatel 48 ročníků Šachových Zaječic (na ještě teplé předstartovní info z letoška se můžete podívat zde), který své nejvěrnější odměňuje pravidelnými maily a aby nezapomněl, posílá je s železnou pravidelností každý den. Kromě obrázků světa krás (případně krásek, nejlépe hodně vyvinutých ) přikládá občas nějakou peprnou nebo i vlídnou moudrost, jako např. tento týden:

Tři (hóóódně) postarší dámy bydlí společně v jednom domě a ta nejstarší se jde do prvního patra vykoupat. Napustí si vanu, vloží do ní jednu nohu, chvilku si oddychne a pak nešťastně volá na prostřední dámu, "Ježíšmarjá, pojď sem, já teď nevím, jestli jsem se šla vykoupat nebo už lezu ven..." Druhá dáma dýchavičně spěchá po schodišti, uprostřed se na chvilku zastaví a už volá na tu nejmladší, "Ježíšmarjá, pojď sem, já teď nevím, jestli jsem šla nahoru nebo dolů..." Nejmladší dáma třikrát silně zaťuká do stolu a říká si pro sebe, "Musím zaklepat na dřevo, že já taková nebudu..." A pak hlasitě dodává, "Anó, už jdůů! Vlastně počkej, musím se podívat ke dveřím, kdo to klepal..."

Teď nevím, jestli už jsem Vás upozorňoval, že vše najdete v příloze, ale Vy si poradíte!

Soubor ke stažení: [pdf]

přidal David Ciprys dne 24.05.2011 | sekce:


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009