Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

2. liga E + D - dole přituhuje

S blížícím se závěrem soutěže se začínají hlásit o slovo i dosavadní otloukánci - tabulka II ligy E má po osmém kole naprosto unikátní tvar: v čele je šestice týmů s rozestupem pouhých 3 bodů a za pětibodovou propastí druhá šestice opět vměstnaná do tříbodového rozestupu.

Utkáním kola byl zápas dvou prvních a současně nejvýše nasazených týmů Slavie Kroměříž a ŠK HPM TEC Hustopeče. Domácí nepochybně věděli, že termín koliduje se slovenskou nejvyšší soutěží a soupeř bude ochuzen o většinu krajánků. Po příjezdu hostí mohli spokojeně konstatovat, že se nemýlili, ale ouha. Největší domácí opora IM Lanč už někdy ve 12. tahu zjistil, že bude o figuru chudší a raději partii s Lukášem Kuchynkou vzdal. Určitým paradoxem bylo, že ani Hustopeče s nastoupením IM Lanče nepočítaly, zvlášť když v sobotu úspěšně nastoupil v extralize za Slovan Bratislava. Podobně se vyvíjela i partie Kuchynky - otce. Možná jim oběma prospěla sobotní oslava Lukášových 19. narozenin .

Když další nečekaný bod ulovil Dalibor Mlénský s FM Vladimírem Karlíkem a Jan Uhmann i Stanislav Jurák udrželi remízu, bylo jasné, že hosté už neprohrají. Za stavu 2 : 4 se domácím podařilo zmobilizovat síly a v zápase trvajícím do pokročilých odpoledních hodin vyrovnat Tomášem Řezníčkem a Jiřím Mazochem.

Kroměříž zůstala na skóre první, před Hustopeče se dostalo SPgŠ Znojmo po jednoznačné výhře nad Holešovem 5,5 : 2,5.

Šanci dělit první místo propáslo Staré Město B i Zlín C. Ve Starém Městě potvrdil tradiční obživnutí ve druhé polovině soutěže SK Prostějov a odvezl si nečekanou remízu 4 : 4. Zlín dokonce nechal všechny body v Boršicích, a to po velmi nelichotivém výsledku 6 : 2. "Dvě lepší pozice jsme prohráli, tři horší taky...", dočteme se ve zprávě ze Zlína. O "Celkem nečekané výhře" si přečtěte na stránkách Boršic.

Staré Město C vyhrálo po boji v Postoupkách 5 : 3 a poněkud nečekaně (ovšem podle výsledků minulých let snad i čekaně) se bodově dotáhlo na vlastní B družstvo. Reportáž z postoupecké Sokolovny najdete zde.

Posledním utkáním bylo jihomoravské derby v kopcích nad Brnem Spartak Adamov - ŠK Veselí nad Moravou. Už téměř odepisovaní domácí vyhráli 5 : 3 a situace na konci tabulky je stejně jako v čele naprosto otevřená.

V příštím kole vypadne v zápasech Zlín C - Staré Město B a Staré Město C - Znojmo vždy jedno z družstev z bojů o postup a podobně i na opačném pólu tabulky se do sestupových vod namočí poražený v duelech Prostějov - Postoupky a Veselí - Boršice. Dva Elově nejbohatší týmy Kroměříž a Hustopeče by neměly zaváhat v Holešově a s Adamovem.

Ve II. lize D odcestovala Lokomotiva Brno po včerejší klubové konferenci a oslavě narozenin svého bosse do Pardubic jen v šesti a ještě s polovinou náhradníků, čímž si koledovala na půdě vedoucích Polabin B o debakl, či přímo kanára. Výsledek se dvěma nulami z výkopu je nakonec velmi slušivý: Polabiny B - Lokomotiva 5,5 : 2,5.

I druhý favorit Caissa Třebíč měl nekompletního soupeře. V Bedřichově proti němu domácí postavili jen 7 hráčů, z toho 4 náhradníky... Výsledek Sokol Bedřichov - Caissa Třebíč A 2 : 6 tedy není nijak překvapivý. O druholigovém derby na Vysočině si můžete počíst zde.

Třetí místo udržel Duras Brno přes remízu na půdě nováčka Ústí nad Orlicí 4 : 4. "Půlka dobrá..." začíná domácí reportáž.

Čtvrté místo upevnila loni prvoligová Chrudim vítězstvím v poslední Litomyšli 5,5 : 2,5.

Další záchranářské body vybojovaly po Vánocích znovuzrozené celky AKIS Pardubice a Caissa Třebíč B. Pardubičtí remízovali ve Vysokém Mýtě 4 : 4, Třebíčtí přehráli Zaječice 5 : 3. O "Prvním krůčku k záchraně" si přečtěte na třebíčském webu.

Zpravodaj z II. ligy E najdete v příloze, na skupinu D se můžete podívat na stránce soutěže. Další klubové zprávy budeme samozřejmě průběžně aktualizovat.

Soubor ke stažení: [doc]

přidal David Ciprys dne 20.02.2011 | sekce: Soutěže dospělých

Související dokumenty

vytvořeno název typ sekce
01.05.2011 2. liga E + D - závěrečná zpráva a pár čísel pro každého ke stažení
10.04.2011 2. liga E + D - do I. ligy Slavia Kroměříž a Polabiny B ke stažení
27.03.2011 2. liga E + D - v Éčku sestupují Holešov, Postoupky a Prostějov nebo Veselí ke stažení
06.03.2011 2. liga E + D - v obou skupinách souboj prvního s druhým v posledním kole ke stažení
20.02.2011 2. liga E + D - dole přituhuje ke stažení
06.02.2011 2. liga E + D - favorité opět v čele ke stažení
23.01.2011 2. liga E + D - popravy favoritů ke stažení
09.01.2011 2. liga E - souboj vedoucích celků bez vítěze, do čela Hustopeče ke stažení
05.12.2010 2. liga E - SPgŠ Znojmo půlmistrem ke stažení
21.11.2010 2. liga E - remíza vedoucích týmů ke stažení
09.11.2010 Bleskoví pásci v listopadu ke stažení
07.11.2010 2. liga E - kanonáda v Postoupkách a Starém Městě ke stažení
17.10.2010 2. liga E - úvodní šok v kroměřížském derby ke stažení
16.10.2010 II. liga za dveřmi, kolik našich týmů na odchodu? ke stažení


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009