Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Bzenec kontra Bystrc

Výlet bystrckých Olejářů do Bzence byl mimořádně přítažlivý pro všechny účastníky i fandy KP I uzavírající sázky na počet hráčů v bzenecké sestavě - Bzenec letos ještě nenastoupil kompletní a bystrcký boss hrající na poslední desce si dokonce přibalil do auta šachovou soupravu s níž se po očekávané kontumační výhře v patře bzenecké Sokolovny hodlal odebrat do přízemní restaurace k volným partiím s nějakým místním štamgastem.

Kouzlo nostalgických vzpomínek měl zápas i pro Jana Kalendovského, který v sestavě bzeneckého, druhdy druholigového klubu odehrál pěkných pár krásných partií. Spoluhráče mu tehdá dělala celá řada brněnských borců a tak mohlo dojít i k následující příhodě celkem typické pro krajánkovské týmy.

Nejmenované družstvo z Břeclavi uhánělo na ligový zápas do Bzence jako vždy se zpožděním a když už bylo pěkných pár minut po stanoveném začátku, přestal se řidič a kapitán v jedné osobě věnovat řízení a vytočil na mobilu spoluhráče, který cestoval po vlastní ose z Brna. "Prosím tě, řekni jim, že už se řítíme, ať chviličku počkají!" "To nepůjde, já jsem ještě v autobuse, má to půl hodiny zpoždění..." "Ježíšmarjá... to je den..." "Ale klídek, oni nezačnou, většina týmu sedí vedle mě v autobuse!"

Šílené nedělní příjezdy šachistů do Bzence zřejmě místní policie zná a tak rychlost, doklady, lékárničku, bezpečnostní pásy i střízlivost Olejářů překontrolovala hned u vjezdu do Bzence. Mimochodem nedělní kontroly jsou tak trochu specialitou Hodonínska. Pravidelné je např. číhání na ranní expresy u Rohatce mezi Hodonínem a Sudoměřicemi, kde se jednou udál pozoruhodný matematický souboj mezi řidičem osmičlenného týmu usazeného ve Fordu Transit a mladým, nezkušeným, leč o to příčinlivějším policistou:

"Pane řidiči, jaký máte typ řidičského oprávnění?" "Prosím???" "No vidím, že máte v řidičáku jen béčko, ale vezete 9 lidí!" "Vezu jen 8 lidí, můžete si to přepočítat." "Ale sedadel máte devět a to se počítá podle sedadel!" "Šmankote, dyť je to dobře - 8 lidí + 1 řidič..." No vidíte, osm plus jedna je kolik? Devět! A vyhláška říká maximálně osm!" "Panenko skákavá, to je stoprocentně 8 + řidič, my tak jezdíme na šachové zápasy pořád a ještě to nikomu nevadilo..." "Vy jste šachisti? No tak jeďte, ale já si to ještě prověřím!"

Jinou nedělní příhodu na stejné silnici o pár kilometrů dál ve Strážnici si můžete přečíst zde.

Ale abychom nezapomněli na to podstatné. O lítem boji v starosvětsky krásné sokolské klubovně vyzdobené prapory, bustami a poselstvími presidenta Masaryka končícím smírně 4 : 4 si přečtěte v příloze, kde Jan Kalendovský nevynechal žádnou z 8 partií a většinou je doplnil i diagramem.

Soubor ke stažení: [pdf]

přidal David Ciprys dne 18.01.2011 | sekce:


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009