Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Jak a kdy zaplatit příspěvky, ČSTV volá o pomoc

"Pomoc! Pomoc! Pomoc! Regionální (okresní) sdružení ČSTV možná končí..." Takto zoufale volají do světa předseda a generální sekretář ČSTV a ještě zoufaleji pracovníci regionálních sekretariátů v mailech tělovýchovným jednotám a spolkům s výzvou k lobbingu před schůzí Parlamentu, která příští týden projedná státní rozpočet na rok 2011 ve druhém čtení.

Proč vznikl tento nenadálý poprask? Ministerstvo financí už třetím rokem nahrazuje chybějící zdroje Sazky jejím akcionářům (tj. ČSTV, Sokolu, Orlu atd.) částkou 300mil Kč dělenou podle majetkových podílů v Sazce. ČSTV jako dvoutřetinový akcionář dostává 200mil Kč.

V souladu s 10% paušálním krácením v rozpočtové sféře je pro příští rok v návrhu rozpočtu 270mil Kč. S tím více méně všichni počítali. Bombu však odpálil ministr financí Miroslav Kalousek, který chce, aby tyto peníze nešly do ČSTV jako v minulosti, ale přímo sportovním svazům sdruženým v ČSTV. Argumentuje tím, že podstatná část korunek z této dotace se kutálí místo ke sportovcům k profesionálnímu aparátu ČSTV, který má kromě centrály na Strahově a 14 krajských sdružení i sekretariáty ve všech okresech s 1-3 zaměstnanci na plný úvazek.

Ačkoliv je tato informace ještě teplá, v ČSTV už se mluví o možném zániku okresních sekretariátů (nebo alespoň jejich profesionální části). Asi je všem zřejmé, že drastické šetření provozních výdajů nezačne shora, ale v okresech.

Toto omezení by nejvíce zasáhlo velké sporty, zejména fotbal. Fotbalisté spotřebují drtivou většinu služeb okresních sekretariátů ČSTV počínaje místnostmi k takřka každodennímu schůzování komisí, výborů, disciplinárek atd. a konče účty za poštu a telefon ze společných prostředků sdružení. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat "Hašek varuje: fotbal je v ohrožení".

Předseda fotbalového svazu Ivan Hašek tvrdí, "Ostatním sportům to pomůže, ale fotbalu uškodí". Paradoxně to nakonec může být přesně obráceně. ČSTV za mocné podpory největších svazů, jejichž předsedové ovládli výkonný výbor po poslední valné hromadě, připravuje radikální zúžení prioritních sportů, které hodlá podporovat. Rozhodnutí Ministerstva financí může tento proces akcelerovat a to je pro menší sporty včetně šachu špatná zpráva - jste-li malí a nemáte ve svém středu světovou hvězdu jako rychlobruslení Sáblíkovou, spoléhejte v budoucnu jen sami na sebe. Výzvu šéfů ČSTV si můžete přečíst zde.

Jako úvod k nepopulárnímu tématu členských příspěvků by to snad stačilo .

Společně s dopisem od ČSTV dnes přišel i dopis ze sekretariátu ŠSČR v Ostravě s informacemi o placení členských příspěvků. Dopis si otevřte v příloze. Zde jen stručně a přehledně

Kolik se platí členské příspěvky pro rok 2011?

Jihomoravské šachové kluby zaplatí v roce 2011 75Kč za mládež do 18 let (tj. hráči narození v roce 1993 a mladší), 125Kč za seniory nad 65 let (tj. hráči narození v roce 1945 a starší) a 250Kč za všechny ostatní. Příspěvek je vždy složen z celostátního (pro výše uvedené věkové kategorie 75Kč - 75Kč - 150Kč) a krajského (0Kč - 50Kč - 100Kč) příspěvku.

Kdy se platí členské příspěvky pro rok 2011?

Nejpozději k 1.2.2011. Pozor, změna! V minulosti se platilo až k 1. březnu, od příštího roku už o měsíc dříve.

Kam se platí členské příspěvky pro rok 2011?

Na konto ŠSČR u GE Money Bank, a.s. Praha, č.ú. 1721907504/0600. Zaplatit je nutno celý příspěvek (tj. celostátní i krajský), krajskou část vrací ŠSČR krajům. Platba se identifikuje devítimístným variabilním symbolem ve tvaru (35 + pětimístné číslo kraje, oddílu + 01). Samozřejmě je nutné zaslat do Ostravy i seznam členů, aby bylo jasné, za koho klub zaplatil.

Soubor ke stažení: [doc]

přidal David Ciprys dne 01.12.2010 | sekce: Výkonný výbor


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009