Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Šedesátka Jana Uhmanna

Po předchozím veselém příspěvku od Capa di Tutti Capi českých rozhodčích je těžké navázat vážným tónem opěvujícím přednosti a zásluhy nastávajího důstojného kmeta - ale možná je to tak dobře! Jan Uhmann narozený na Silvestra přesně před 60 lety má k usedlému seniorovi právě tak daleko jako obyčejný Piciotto či Soldato (mafiánští pěšáci a pouliční vymahači dluhů) ke zmíněnému Velkému Kápovi.

Jan Uhmann uprostřed vítězí na Ivančickém brousku 2007 před FM Davidem Holemářem (vlevo) a Milanem Kábelou

Kde se zjeví vysoká a statná postava Jana Uhmanna, tam okamžitě ovládne prostor rázným pohybem a ostrým, rozhodným, žádné pochybnosti či námitky nepřipouštějícím hlasem.

"Poslyš, to je paskvil cos napsal, uvědomuješ si to, to je úplný paskvil...", dokáže bez přípravy vychrlit na nebohého vedoucího soutěže družstev, který se s závěrečnou zprávou lopotil několik předchozích večerů. S jiným byste po takovém extempore aspoň měsíc nemluvili, ale slyšíte-li to od někoho, o němž víte, že dovede vyhmátnout skryté chybičky jako málokdo druhý a možná by to skutečně dokázal lépe, kdyby měl čas a chuť se tomu věnovat, vezmete to s humorem a nadhledem - holt nikdo nejsme dokonalí...

Skalpů titulovaných soupeřů má nepočítaně. V této partii proti české jedničce Davidu Navarovi sice neuspěl, ale v jiné partii, rovněž na pódiu hustopečského veleturnaje, porazil velmistra Vlastimila Babulu. Zápis partie se zatím hledá a tak se budete muset spokojit těmi, které Jan Kalendovský sebral do přílohy. I tak je jich dost.

Čtenářům popřejme příjemné počtení a oslavenci hodně zdraví a dalších úspěchů. Brněnští důchodci už se třesou, jestli na ně vůbec ještě někdy zbyde nějaká cena. S tímto čilým seniorem to budou mít opravdu těžké...

Soubor ke stažení: [doc]

přidal David Ciprys dne 31.12.2009 | sekce:


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009