Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Zdeněk Kupčík Abrahámem

V dnešní mobilní době plné přestupů a hostování už to tolik neplatí, ale dříve bylo v každém z "venkovských" regionů jen co bys na prstech jedné ruky napočítal šachistů schopných konkurovat mistrům a kandidátům koncentrovaným v brněnských klubech v čele s (občas) extraligovou Zbrojovkou, KPS, Lokomotivou a Universitou.

"Z Vyškováků jsou nebezpeční jenom dva - Moučka a Kupčík...", pronesl prý kdysi patriarcha brněnského šachu, mistr František Blatný (alespoň to tvrdí ve svém článku v příloze Jan Kalendovský).

Buď jak buď, mnozí dodnes s nostalgií vzpomínají na slavnou éru Sokola Rousínovec, který se v první polovině 80. let zjevil na šachové scéně jako nečekaný konkurent ("Kde to je, ten Rousínovec?!") nejsilnějších jihomoravských oddílů z Brna, Gottwaldova, Jihlavy či Starého Města.

Přední a dokonce i první desku tehdy hrával Mgr. Zdeněk Kupčík, který se právě dnes, 2. listopadu 2009 dožívá 50 let. Blahopřejeme!

Na horní i dolní fotografii jistě mnozí poznali oslavence jako prvního muže vpravo - aby ne, málokdo objel za posledních 30 let tolik turnajů jako on. Spíše než hodně zdraví (to si nechejme až na vstup mezi seniory) se sluší popřát tak mladému jubilantovi hodně šachových i jiných úspěchů v další padesátce.

Jan Kalendovský přidal i své nezaměnitelné blahopřání v podobě přehledu výsledků a vybraných partií, v nichž si určitě rádi počtou a připomenou své výsledky i mnozí jiní. Zájemci o další informace o slavné éře Sokola Rousínovec si mohou připomenout i článek o Miroslavu Jandlovi.

Soubor ke stažení: [pdf]

přidal David Ciprys dne 02.11.2009 | sekce:


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009