Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Veselí v Brně a Brno ve Veselí

"Senzační 1. místo v soutěži" je pádným důvodem k veselí v brněnské Lokálce D, která udržela vedení v C skupině KP II vítězstvím ve Veselí nad Moravou a po "tréninku se sparingpartnerem"  z Pavlova (ten je na přesně opačném konci tabulky) v příštím kole má šanci na svém hrdém postu ještě nějakou dobu vydržet.

I když... Jak to bude s případnými postupy ví jen Bůh a výbor brněnského velkoklubu. V neradostné finanční situaci je nejen šachový svaz, ale krize  zle dotírá i na jednotlivé kluby. Náznaky najdete v příloze, fakta na výroční schůzi Lokomotivy Brno tuto sobotu odpoledne po tradičním rapidu v Bobycentru.

Ačkoliv byl kapitán Lokálky Michal Šípek se svou reportáží na lokomotivních stránkách rychlejší, Janu Kalendovskému to nedalo a přidal i tradiční turnajový bulletin, tu a tam okomentovaný či doplněný diagramem.

Kromě toho se v příloze podíváme na malý a příjemný turnaj k šedesátinám Vladimíra Štefla, který v sobě nezapřel profesionálního výzkumníka. Před turnajem postavil na šachovnicích 3 pozice a vyzval své soupeře, aby našli "tu svoji", kterou s ním prohráli. Zápočet za správné řešení dostali od pana docenta Jan Kalendovský a Jaromír Novák, zatímco František Vykydal se ke své prohře neznal, jó ta skleróza...

Zapomnětlivost může mít v šachu i docela kuriózní rozměr. V sobotním Valentýnském krajském přeboru v bleskové hře si náš zpravodaj Jan Kalendovský dlouho před zamýšlenou proměnou pěšce opatřil dámu z vedlejší šachovnice. Po dojezdu pěšce na poslední řadu ji vítězoslavně nasadil a protože mezitím se jeho první dáma ocitla po výměně vedle šachovnice, nasadil si ji pro jistotu taky . Soupeř chvíli mžoural na dvě dámy, pak neváhal, zavolal rozhodčího a ten mu uznal výhru pro nemožný tah soupeře...

Řeč přijde i na nedělní zápas bystrckého Průkopníka v Prušánkách, který sice vydoloval na favoritovi cenný bod za remízu 4:4, ale ten je mu vzhledem k pravděpodobným 4 sestupujícím z KP I. platný jako padák v ponorce.

Ještě se dozvíte, že mimina vzduchem nelítají, co jsou to Hausnernumera a mnoho dalšího. Příjemné čtení!

Soubor ke stažení: [doc]

přidal David Ciprys dne 17.02.2009 | sekce:


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009