Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Dvojtečka za Olexovým memoriálem a PF 2009

Dvorní fejetonista těchto stránek Jan Kalendovský nemohl vynechat příležitost popřát svým věrným čtenářům (zejména pak kupcům knihy První mezinárodní turnaj v Praze 1908 "Šťastný, veselý, úspěšný a hlavně zdravý Nový rok 2009".

Ježto by mu takové holé přání neprošlo a komentovanou tabulku ze sobotního (3.1.2009) blicáku U Pásků (kde možná bude muset do análů zanést nejmladšího vítěze v historii, ale nepředbíhejme...) začne pro nás smolit nejdříve v neděli, musel chtě nechtě k přání připojit i několik obvyklých slovíček a partií čerpaných odkud jinud než z Olexova memoriálu.

Tečka za tradičním "Olexáčem" byla napsána už ve středu 30.12., ale jak se dočteme v úplném závěru, azylanti od Červeného draka (k jehož doupěti je zavedla cestička - pravděpodobně už lehce křivolaká - po neúspěšném lomcování bránou U Dána a U Koníčka) ji málem opět vymazali. Po předchozí ochutnávce jabčáku od pana Kosiny, desítky od pana Ličky a ořechovky od pana plukovníka Nováka se dostali od veselých příhod až ke smutnému přemítání, jak jim rozhodčí "ublížil" tím, že změnil Ela a tedy i losovací čísla během turnaje.

Dokonce padaly i návrhy na podání "protestu" proti neregulérnosti turnaje, aby nakonec zůstalo jen u výzvy k "sebereflexi" pana rozhodčího .

Samozřejmě se vydáme i na procházku partiemi posledního kola, během níž uvidíme spolehlivé vítězství hlavního favorita Ladislava Urbance (2285), dovršení smůly druhého nasazeného Alexandra Tikovského (2243) a rozhodující moment v partii zkušeného Jiřího Majera s desetiletým talentem Martinem Blahynkou, kdy přemýšlivý mladíček měl k senzační výhře opravdu blízko, blizoučko...

Co se nepodařilo Martinu Blahynkovi, uskutečnil v B turnaji stejně starý Adam Dvořák a po vítězství nad Jaromírem Novákem (věkový rozdíl zde činil rovných 70 let) se dostal až na samotnou špici turnaje - na následujícím snímku vidíme Adama vlevo.

Druhou tečkou za Olexáčem byl tradiční silvestrovský Radilův memoriál, odkud však autor vzhledem k nevalnému výsledku přešel velmi rychle k už zmiňovanému Červenému drakovi.

Připomenout výsledky Olexova memoriálu si můžete zde, bleskového Radilova memoriálu zde a vlastní vyprávění najdete jako tradičně pro lepší čitelnost v příloze.

Soubor ke stažení: [doc]

přidal David Ciprys dne 02.01.2009 | sekce:


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009