Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

"To je dobrá otázka..."

... odvětil velmistr Hort, přisedl si k tazateli na postel a pohladil ho po vlasech. Co bylo tou dobrou otázkou se dozvíme v dalším fejetonu Jana Kalendovského ze šestého kola Olexova memoriálu v brněnském Bobycentru.

Odpověď si bohužel musíme domyslet, ježto byl děj nadějného šachového snu bezohledně přerušen nevyhnutnou noční cestou na toaletu. Škoda, že Ježíšek nenadělil autorovi vánoční dárkový Prostenal®PerfectComplex s multifunkčním šroubovákem zdarma, mohli jsme být všichni zase o něco moudřejší...

Naopak z celé škály odpovědí můžeme vybírat tu správnou u další dobré otázky, "Proč je účast na Olexáči rok od roku slabší?" "Peníze!", "Přehranost!", "Špatný termín!", "Malé ceny!", "Malá propagace!"...

Zrovna s tou propagací to nebude tak nejhorší. Právě na včerejší kolo nalákal diváky článek v novinách vzpomínající i loňského vítěze FM Milana Smištíka. Dokonce ani fotka vousatého mladého muže za šachovnicí nechyběla - jak se velmistr Štoček přitrefil k Olexově memoriálu, ví jen Pánbůh a šéfredaktor .

Z partiových ukázek si nenechte ujít remízu hlavního favorita Ladislava Urbance s desetiletou brněnskou nadějí Martinem Blahynkou. Na rozdíl od spisovatelů chodí fotografů po Bobycentru pomálu, tak vemme za vděk alespoň portrétem úspěšného (v novinách by se určitě dalo přitlačit a použít i výrazu zázračného) Martina na témže místě o půl roku dříve.

Na závěr malé potvrzení toho, že i  v šachu je konkurence nejlepším cenovým regulátorem. Ve včerejším fejetonu se po pěkném úvodníku "Cos mi přinesl?" "Nic!" "Nedáš si fernet?" dočteme, kterak se chtěl autor bulletinu z Olexova memoriálu přece jen revanšovat svému dobrodinci dílkem obsahujícím kromě partií i nezbytných pár zajímavostí z průběhu a historie, ovšem byl zdvořile odmítnut, "Přišels pozdě, já už jsem si jej objednal za 70 korun..."

Nepít zrovna fernet, dalo by se s určitostí říct, že našemu spisovateli zhořkl doušek v hrdle  a výsledkem je, že si můžete bulletin stáhnout zde zcela zdarma !

Tak chlapci děkujem a teď už nezbývá než se začíst do dnešního fejetonu v příloze. Jo a výsledky hledejte zde.

Soubor ke stažení: [doc]

přidal David Ciprys dne 30.12.2008 | sekce:


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009