Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Mohl byste zkritizovat remízy po dvou tazích!?

"Na slovíčko... Až budete psát o turnaji, mohl byste zkritizovat hráče, kteří dají partii za remízu po dvou tazích!?" Takto se obrátil rozhodčí Olexova memoriálu finišujícího v brněnském Bobycentru na našeho stálého zpravodaje Jana Kalendovského.

Móc taktické to od něho nebylo, když platí téhož člověka za převod partií do Chess-Base "od partie", nikoliv "od tahu". 3Kč za dvoutahovou partii není zlatý důl, ovšem stejná částka za přepis 80 tahového nečitelného partiáře je zralá na okřídlený apokryfní komentář, "Aj Pán, uzřev mzdu služebníků domu toho, odvrátil tvář a hořce zaplakal..."

Přesto si vzal náš zpravodaj "hříšníky na paškál" (tedy na světlo velikonoční svíce) a uvedl je v příloze hezky jmenovitě i s počty tahů ku veřejné pohaně . Zdaliž to bude stačit nebo se časem dožijeme i u nás některé z verzí Sofijských antiremízových pravidel a bedlivého dozoru rozhodčích  nad průběhem boje, je zatím ve hvězdách.

Naštěstí se v 5. kole, na něž nás Jan Kalendovský zve, hrály i plnokrevné partie plné vzruchu, např. mezi pány Vachkem a Mazancem, kde si černý na bílého "vyšlápl" svým králem, aby vzápětí hořce litoval, že kdyby starý mocnář dřepěl v klidu na zadku a nikam se necpal, mohl mít remisku jistou jako ti, kteří půlili už dávno a pak hezky v klídku jako diváci jeho statečný, leč marný boj sledovali...

Fejeton si přečtěte v příloze a výsledky můžete vyhledat na speciální stránce Lokomotivy Brno.

Soubor ke stažení: [doc]

přidal David Ciprys dne 29.12.2008 | sekce:


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009