Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Dvě MČR za dveřmi a zemětřesení v ligách mládeže

V pátek 22. srpna a v pondělí 25. srpna se uzavírají přihlášky na dvě MČR v rapidu hrané 6.-7. září - dětí do 10 12 a 14 let v beskydském hotelu Petr Bezruč a juniorů do 20 let v Hotelu Slunce v Havlíčkově Brodě. Zatímco první soutěž má tradici a přesný systém postupů z krajů, juniorské MČR je obnovenou premiérou po několikaletém půstu. Tehdá soutěž zašla na úbytě pořadatelské i hráčské, uvidíme, zda letos přiláká skutečnou juniorskou špičku.

Jen pro zpestření si můžete na následujícím snímku připomenout, jak nápaditě může začínat MČR - výstřelem z nefalšovaného pevnostního děla, který málem připravil fotografa o sluch i fotoaparát upuštěný po nečekané ráně z ruky

Definitivně byly uzavřeny účastnické listiny extraligy a čtyř skupin I. ligy mladšího dorostu, kde tak trochu nezůstal kámen na kameni. Největším překvapením je neúčast záloh z Frýdku-Místku, který letos pošle jen svou elitu do bojů o extraligový titul a pro ostatní zřejmě zvolí jiný druh tréninku. Frýdečtí žádali změnu systému lig z dlouhodobého na jednorázový turnajový, což ovšem nevyhovuje většině ostatních. V Beskydské šachové škole mají zvyk rozbíjet stereotypy občasnou změnou přípravy a přesně tento krok už jednou v minulosti učinili - tedy nic nového pod sluncem.

Bližší informace podává zodpovědný člen Komise mládeže Jiří Kalužný:

"Do Extraligy se nepřihlásila dvě oprávněná družstva – Agentura 64 Grygov a vítěz 1. ligy východ BŠS Frýdek – Místek C. Za ně budou startovat nejlepší ze sestupujících Biomedica Říčany a druhé družstvo z 1. ligy východ Slovan Havířov.

 

Do 1.ligy se nepřihlásila z oprávněných účastníků družstva BŠŠ Frýdek – Místek B, BŠŠ Frýdek – Místek D a ŠK Vysoké Mýto. Dále účast odmítlo několik vítězů krajských přeborů a tři sestupující družstva. Postupně se tedy zachránila všechna sestupující družstva do 11. místa (poslední sestupuje vždy). Z některých krajů postupují druzí v pořadí, z některých krajů postupují dokonce družstva dvě. U druhých v pořadí krajských přeborů se pořadí pro potřeby postupu udělalo podle počtu procent získaných bodů (v případě rovnosti podle počtu procent vyhraných partií z celkového počtu partií).

 

Kdo by chtěl podrobný seznam všech oslovovaných družstev (která družstva byla oslovena, která odmítla apod.), na požádání mu ho zašlu."

 

Složení jednotlivých skupin naleznete na dvou listech excelu v příloze.

 

Soubor ke stažení: [xls]

přidal David Ciprys dne 20.08.2008 | sekce: Soutěže mládeže


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009