Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Aktuální pořadí KP mládeže v rapidšachu

Po měsíčním náporu registrací na ostravský šachový sekretariát se podařilo zaslaná data zpracovat a zvládnout. K dispozici je již tedy seznam registrované mládeže na rok 2008, a tak bylo možné přistoupit ke zpracování pořadí seriálu KP žáků v rapidšachu, resp. zapracovat do postupové tabulky výsledky zatím posledního turnaje Memoriálu Lubomíra Gillara, jenž se odehrál v sobotu 1. března v brněnském hotelu Bobycentrum.

 

Rovnou můžeme říci, že boj o postupová místa se začíná dramatizovat a s největší pravděpodobností bude napínavý až do posledního okamžiku. Tím, že se každému hráči počítají jen tři nejlepší výsledky, začínají být rozdíly mezi hráči velmi malé a o postupu může rozhodnout i pouhý půlbodový rozdíl.

 

V kategorii hochů do 14 let naprosto suverénně kraluje Jiří Musil (Lokomotiva Brno), jenž ovšem má na republiku přímý postup, takže se do postupových míst z naší krajské kvóty nezapočítává. O další postupová místa je zuřivá tlačenice a krok s brněnskými šachisty dokáží držet jen  zástupci Veselí nad Moravou. Mezi postupující se zatím protlačili Roman Borůvka (Veselí nad Moravou) a Eduard Meduna (Duras Brno), kteří vyšoupli Václava Ondračku a Ondřeje Šaršona (oba Lokomotiva Brno). Rozdíly jsou však tak těsné, již po dalším turnaji může být všechno jinak.

 

V kategorii dívek do 14 let má přímý postup Karolína Zavadilová (Duras Brno). Zatím se zdá, že zástupkyně Lokomotivy Brno Janu Hlaváčkovou a Veroniku Bartošovou již o postup nikdo nepřipraví, ale o třetí postupové místo se rozpoutá tuhý boj.

 

I v kategorii do 12 let  se mezi Brňáky na postupových místech dokázal vklínit jen jeden jediný „Nebrňan“ - a to opět zástupce Veselí nad Moravou. Suverénním vítězem této kategorie je Martin Blahynka (Lokomotiva Brno), který už nemůže být předstižen.

 

Stejným suverénem jako Blahynka mezi chlapci je mezi dvanáctiletými dívkami Nataša Richterová (Zastávka u Brna). Na dalším postupovém místě je zatím Blanka Jurková (Duras Brno), která předstihla poštorenskou Štěpničkovou, jež již dva turnaje absentovala.

 

V kategorii desetiletých hochů má přímý postup Adam Dvořák (Lokomotiva Brno). O postup z kraje by již neměl přijít Radek Zeman (Duras Brno),  zato na zbývající poslední postupové je adeptů několik. I zde čekáme velmi napínavý průběh postupových bojů.

 

Kategorie desetiletých dívek nejvíce trpí špatnou docházkou.. Skoro by se dalo říci, že postup získá ta dívka, která absolvuje alespoň tři turnaje. Vedoucí místo si zatím udržuje Míša Weberová (Duras Brno),  ale klidně ještě může být předstižena až čtvrtou v pořadí Šperkovou z Vyškova, pokud dotyčná absolvuje oba poslední turnaje a podá tak dobrý výkon jako na brněnském Memoriálu Lubomíra Gillara.

 

Tabulku průběžného pořadí všech kategorií přikládáme v příloze. Je ovšem jasné, že toto pořadí není definitivní a tabulka dozná změn již po této sobotě, kdy se v Rajhradě odehraje pátý díl tohoto KP v rapidšachu. Závěrečný šestý turnaj proběhne v Hodoníně 24. května.

Soubor ke stažení: [xls]

přidal Miroslav Hurta dne 01.04.2008 | sekce: Soutěže mládeže

Související dokumenty

vytvořeno název typ sekce
21.06.2008 O postupujících na M-ČR mládeže v rapidšachu rozhodnuto ke stažení
25.05.2008 KP mládeže v rapidu skončil v Hodoníně ke stažení
23.04.2008 Aktuální pořadí mládeže v seriálu KP v rapidšachu ke stažení
05.04.2008 Memoriál Jana Krejčího minulostí ke stažení
01.04.2008 Aktuální pořadí KP mládeže v rapidšachu ke stažení
25.01.2008 KP dětí v rapidšachu po třetím turnaji - aktuální stav ke stažení
13.01.2008 Na turnaji v Boskovicích kralovala Lokomotiva Brno článek
15.12.2007 Vánoční turnaj on-line článek
13.12.2007 Pořadí KP dětí v rapidšachu ke stažení


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009