Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Velikonoční šachové Křtiny

Příspěvek Stanislava Vémoly se netýká vítání budoucích velmistříčků do života, ale pravidelného rapid turnaje v proslulém mariánském poutním místě Křtinách, známých svým monumentálním Santiniho chrámem s velkolepou barokní výzdobou.

 

Tradice a nápaditá pozvánka

 

 

přilákaly poměrně početné pole šachových příznivců z regionu Moravského krasu mezi Blanskem a Vyškovem. Dále už dejme slovo hlavnímu rozhodčímu Stanislavu Vémolovi:

 

„Na velikonoční Bílou sobotu uspořádal místní Sokol 5. Křtinský šachový turnaj. Rekordní počet 41 účastníků zaplnilo salonek restaurace U Farlíků,

 

 

na čepu  bylo zelené pivo z pivovaru Starobrno, dobré jídlo a radost ze hry někdy i s kritickými projevy sebehodnocení zvedly náladu přítomných hráčů z regionu. Akci přišel podpořit člen zastupitelstva pro kulturu městyse Křtiny p. Zbyněk Drápela a tak organizační tým (zleva ředitel Zdeněk Matuška, zastupitel pan Zbyněk Drápela a manželé Vlasta a Víťa Crhonkovi u PC)

 

 

zvládl devítikolový turnaj 2x15 minut programem Progress bez obtíží, hlavní rozhodčí Stanislav Vémola byl bez práce. Velký počet cen pro každého od sponzorů i pěknou keramiku věnovanou radnicí si rozdělilo 41 účastníků z 10 oddílů, jejichž úspěšnost vidíte v tabulce.

 

 

Boj o přední příčky sváděli hráči Vyškova s ostatními, turnaj vyhrál lepším pomocným hodnocením se ziskem 7,5 bodů František Kejík z MKS Vyškov před obdivuhodně hrajícím nestárnoucím Miroslavem Jandlem z téhož oddílu, třetí skončil Karel Švehla ze Spartaku Adamov (v popředí hraje Jandl bílými s Kocmanem, za nimi na 1. desce sedí vlevo František Kejík, přihlížejí zprava Zdeněk Kupčík, Karel Švehla a Jirka Jakubčík).

 

 

Konečné pořadí naleznete v příloze. Pěkný turnaj zakončil zastupitel radnice pan Zbyněk Drápela, poděkoval organizátorům akce a pozval všechny přítomné na další ročník.

 

Soubor ke stažení: [jpg]

přidal David Ciprys dne 23.03.2008 | sekce: Soutěže dospělých


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009