Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Republikové kolo Přeboru družstev středních škol v šachu

24.-25.března proběhlo ve Zlatých Horách republikové mistrovství čtyřčlenných družstev středních škol v šachu. Dlouholetému pořadateli této kategorie (Tachovu) letos odrostli hráči, a proto se o pořadatelství ani neucházel. V konkurzu pak zvítězily Zlaté Hory, a tak družstva – vítězové krajských přeborů – letos zamířila na úplně opačný konec republiky. Pořadatel TJ Bohéma Zlaté Hory nabídl kvalitní hrací prostory a velmi dobré ubytování a stravování. Jediným handicapem tak zůstala dopravní dostupnost Zlatých Hor – z Brna se tam vlakem či autobusem jede přes pět hodin. Ale i tento problém dokázala některá družstva vyřešit způsobem, který by ještě v době před cca dvaceti lety nebyl myslitelný. Například brněnské gymnázium na třídě Kapitána Jaroše se do Zlatých Hor dopravilo tak, že člen družstva, student 4.ročníku, vzal svůj vlastní automobil, naložil do něj zbývající členy družstva i pana profesora a za tři hodiny byli na místě. Zažili tak dobrodružství nejen nad šachovnicemi, ale i při vlastní cestě – samotnému autorovi těchto řádků při zpáteční cestě z návštěvy této akce připravil náhlý návrat zimy nezapomenutelné zážitky při projíždění sněhovými závějemi, odmetání zavátých směrovníků, objíždění a odklízení popadaných stromů a větví (to ve vyšších polohách) a při putování hustou mlhou (to v polohách nižších).
Suverénními vítězi soutěže se staly Gymnázium Frýdek-Místek (hrálo ve složení Holeksa, Holušová, Plasgura, Dvořáková) a pražské Gymnázium Christiana Dopplera (Navara, Studnička, Svoboda, Klupka), které nad ostatními zvítězily s velkým náskokem. Výsledky dalších družstev již byly velmi vyrovnané, družstva umístěná mezi šestým a šestnáctým místem dělily pouhé dva body.
Z našeho kraje se již vedle výše zmíněného brněnského gymnázia turnaje zúčastnilo Gymnázium Břeclav. Sestavy obou družstev nebyly nejsilnější (Brnu chyběl Vymazal, Břeclavi Fojtík). Prestižní vzájemné utkání skončilo po zásluze remízou. O konečném umístění rozhodovaly – jak tomu ve švýcaru bývá – výsledky v posledním kole. Zde Břeclavští vysoko porazili 3,5 : 0,5 polské Gymnázium Glucholazy, což je katapultovalo na slušné 10.místo, zatím Brnu los nepřál a po prohře s bronzovým Gymnáziem Rychnov nad Kněžnou skončilo na 14.místě. Obě družstva však podala dobré výkony a konečné výsledky odpovídají zhruba tomu, co se od nich očekávalo.

Soubor ke stažení: [zip]

přidal Miroslav Hurta dne 25.03.2004 | sekce: Soutěže mládeže


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009