Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

Polákova povedená sázka na boj

Tento titulek odborné recenze velmistrovské knihy Tomáše Poláka "Věž proti dvěma figurám" z pera mezinárodního mistra (a korespondenčního velmistra) Romana Chytilka je celkem povedený, protože vyšel přesně v den celkem nepovedené partie velmistra Poláka na mistrovství Evropy družstev na Krétě, kde boj s materiální nerovnováhou (tentokrát vrcholící potyčkou věže proti jezdci a dvěma pešcům) zvedal ze židlí i ty nejotrlejší šachové flegmatiky.

Infarktová přestřelka v pozici, kde by se i Rybka utopila a s několika sekundami na hodinách naštěstí skončila plichtou zaručující skvělé vítězství našeho týmu nad Anglií 2,5:1,5 a posunující český výběr na "Holy of Holies" - 1. desku, kde mu dnes od 14:30 bude soupeřem Rusko se sbornou komandou bez jediného hráče pod 2700...

Na stránky ME se dostanete kliknutím na logo akce, pokud rádi fandíte nebo chcete vědět, co pozicím aktuálně říká "Ryba" nebo někdo ze zkušenějších hráčů, určitě nevynechejte pravidelný podvečerní diskusní klub na Novoborských stránkách.

Vrátíme-li se zpět k recenzi zmíněné v úvodu tohoto článku a dáme-li slovo Romanu Chytilkovi, "Figurky spolu v knize bojují jako o život, nic si nedají zadarmo, demonstrují si navzájem svůj potenciál, silnější strana se - někdy úspěšně, někdy neúspěšně - snaží využít každé své šance proti vynalézavým obráncům...", tak je to přesně to, co jsme v podání samotného autora knihy viděli včera na nejvyšší evropské úrovni. Takové knize se pak určitě dá věřit.

Celou recenzi čtěte v příloze.

Soubor ke stažení: [doc]

přidal David Ciprys dne 30.10.2007 | sekce:


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009