Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis souboru ke stažení

MČR mládeže očima stříbrné medailistky

Nejúspěšnější jihomoravskou účastnicí právě skončeného mistrovství České republiky mládeže se stala čtrnáctiletá Anna Bálková z Tatranu Poštorná se stříbrnou medailí a postupem na mistrovství Evropy v kategorii do 14 let. Ihned po návratu se vyzpovídala ze svých bezprostředních zážitků v bleskovém interview. Na přiloženém snímku se Anička právě chystá na svého oblíbeného Svěšnika proti Janě Sochorové z Prahy.

1. Blahopřeji ke stříbrné medaili, kolikátá už to je?
Toto bylo moje páté MČR a z každého jsem si přivezla medaili, celkem mám tři bronzové a dvě stříbrné.

2. Druhé místo znamená i nominaci na mistrovství Evropy. Kde a kdy se letos uskuteční? Pojedeš?
Letošní ME se bude konat v Turecku na přelomu července a srpna. Účast ještě zvážím s oběma trenéry.

3. Vraťme se do Seče. Jak se Ti letos hrálo? Popiš nám rozhodující okamžiky turnaje.
Hrálo se mi dobře, protože tam bylo hodně kamarádů a hlavně můj trenér. Myslím, že prvním důležitým okamžikem byla prohra s Katkou Němcovou, nejnapínavější moment však nastal před posledním kolem s Kateřinou Palkovou. Partii jsem vyhrála, a obsadila tak druhé místo ve své kategorii.

4. Jak ses na partie připravovala? Měla jsi k dispozici partie svých soupeřek? Pracoval s Tebou nějaký trenér?
Dopoledne před každou partií jsem šla za svým trenérem a v databázi jsme vyhledali, jaká zahájení soupeřka hraje, a dohodli jsme se na taktice. Potom jsem si to ještě zopakovala na pokoji.

5. A co ostatní účastníci z jižní Moravy. Komu se kromě Tebe ještě dařilo?
Dobře se vedlo i Zbyňku Ficovi z našeho oddílu, který obsadil 9. místo mezi kluky do 14 let. Pak určitě může být spokojená také Iva Čuprová, která skončila třetí ve stejné kategorii jako já.

6. Co se Ti na Seči líbilo a co nelíbilo? Jaké byly podmínky pro hru, co ubytování a stravování? Byl nějaký doprovodný program?
V Seči se mi líbilo úplně všechno. Hrací sál byl prostorný, proto v něm hrály všechny kategorie. Ubytování a stravování bylo dobré. V neděli a ve čtvrtek byl koncert skupiny Český Slavoj, byl uspořádán výlet do okolí a hrála se simultánka.

7. A na závěr nám prozraď s kým a jak často trénuješ doma. Uvidíme Tě opět na letním Jihomoravském krajském přeboru v Brně?
V současné době mám dva trenéry. V pondělí trénuji u velmistra Tomáše Poláka v Brně a v pátek s panem Jaroslavem Hrabětem v Poštorné. Kromě toho každý den řeším diagramy nebo jiné úlohy, které mi zadávají trenéři. V Brně na Duras Openu si bohužel nezahraju, protože budu na soustředění mládežnické reprezentace na Čartáku.

Díky za odpovědi a ať Ti někdy kromě stříbrných a bronzových vyjde i medaile zlatá.

Soubor ke stažení: [jpg]

přidal David Ciprys dne 14.03.2004 | sekce: Zajímavosti


Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009