Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

Jiří Kubíček | 01.03.2018
Odpověď Lubomírovi

Lubomíre, já mám názor, že zásadní chyba je v tom, že pravidla jsou stavěná pro vrcholové soutěže a nerespektují skutečnost, že potřeby spodních pater šachových soutěží mohou být rozdílné. Bezpodmínečně musíme všichni respektovat základní herní pravidla, ale mezi ty určitě nepatří „Pravidlo mobily“. Proto bychom měli mít možnost, na základě většinové shody, jeho dopad v těch nižších soutěžích zmírnit. Ještě více by to prospělo i přátelské atmosféře v těchto soutěžích, protože jak je vidět i v této diskuzi, ji to narušuje. Vždyť o co jiného v těchto soutěžích jde, než setkat se s přáteli a přitom si zahrát šachy, případně po partii posedět i se soupeři v hospodě? A nějaké zazvonění soupeřova mobilu mi může být ukradené! Takhle vyhrávat partie odmítám!
Lubomíre, ty máš zkušenosti s rozhodováním fotbalu, já jsem letos zahájil již 55 sezónu rozhodování atletiky. Jsem ústřední rozhodčí, instruktor rozhodčích a bývalý předseda krajské komise rozhodčích. Již čtyřikrát se mi podařilo změnit pravidla IAAF (mezinárodní atletická federace). Jenže ta změna nikdy nepřijde sama od sebe. Musíš napsat článek (řeči nemají žádnou, nebo jen malou váhu), ve kterém problém popíšeš a hlavně navrhneš řešení se zdůvodněním. Pak musíš přesvědčit krajskou komisi, aby se s tvým návrhem ztotožnila, a předložila ho KR ČR. Až ta ho může předložit FIDE. A potom musíš mít, trpělivost, změna může přijít i za několik let. Nemyslím si, že atleti mají demokratičtější vedení než je šachové, proto bychom i v šachu změnu pravidel mohli prosadit. Ale možná se mýlím.



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009