Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

Postřehy z turnaje - o pohár místostarostky Brna-sever Mgr. Zdeňky Tůmové

Dne 15.9.2007 proběhl v Brněnském Bobycentru turnaj o pohár místostarostky Brna-sever Mgr. Zdeňky Tůmové.

Rád bych se s Vámi podělil o několik postřehů z tohoto turnaje.

Hrací místnost: Sotva bych si dovolil představit lepší.
Označení hrací místnosti: Pro hráče jenž byly v Bobycentru poprvé, vyžadovalo nalezení hrací místnosti značnou dávku trpělivosti. Teprve třetí osoba jenž jsem se v Bobycetru zeptal mi byla schopna podat potřebné informace.

Prezentace: Nebyla vůbec označená, patrně se očekávalo, ze všichni zcela přesně ví kam se mají jít nahlásit. (Všichni hráči se totiž zdržovalo do upozornění hlavního rozhodčího v kavárně).

Dodržování harmonogramu: Turnaj byl zahájen o cca 10 minut později, což je věc pochopitelná. Pro mě osobně dost nepochopitelné bylo dodatečné zapisování hráčů na startovní listinu v průběhu rozehraného prvního kola.

Zahájení turnaje: Zahájení turnaje bylo zcela profesionální.

Řízení turnaje: Zde bych si dovolil upozornit, že rozhodčí, řídil turnaj zcela excelentně.

Ředitel turnaje: Turnaj zahájil bravurní řečí, bohužel velmi laxně společně s hlavním rozhodčím přistupoval k neustálému vyrušování ze strany dětí. Podle mě by si měli organizátoři sami nejprve odpovědět na otázku, pro koho je tento turnaj určen. Pokud dojdou k závěru, že se jedná o turnaj určený pro především pro děti, bylo by vhodné toto uvést do propozic. Pokud si odpoví, že se jedna především o turnaj pro dospělé, musí dbát na to, aby děti dodržovali standardy na těchto turnajích běžné. (Domnívám se, ze rvačky dětí, hlasité bavení, výkřiky, honění se, či případný pláč opravdu do hrací místnosti či její těsné blízkosti nepatří.)



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009