Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

Millbo | 26.03.2015
Dvě skupiny KPII

Pokud jsem vše správně pochopil, upozornil bych, že ve skupině s 13 nebo 14 družstvy se vždy bude hrát 13 kol (v případě 13 družstev bude mít v každém kole vždy jedno volno). Znamenalo by to najít další dva vhodné termíny (což v přetékajícím kalendáři nebude nejspíš úplně snadné) a samozřejmě je tu další potíž s výrazným zvýšením dojezdových vzdáleností (ta byla vysvětlena již mnohokrát).

Vůbec pak nerozumím tomu, proč by měla být KPII silnější. Dle mého je dnes přesně mezi OP a KPI, což je naprosto ideální stav. Posílením soutěže se přece "slabších" nezbavíte, ti mohou z OP postupovat tak jako tak. V silnější soutěži bude naopak jejich "slabost" více vidět. Nemluvě o tom, že pro slabší hráče může být nabraná zkušenost proti silnějším soupeřům odrazovým můstkem k dalšímu výkonnostnímu růstu.

Teoreticky - pokud bude KPII silnější, co se stane s družstvy, která sestoupí? Dokáží si své hráče udržet a "donutit" je hrát se soupeři o 1-2 třídy slabšími? Pokud se nepletu, dnes taková situace nehrozí a rozdíl mezi OP a KPII je maximálně třída.



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009