Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

Stanislav Páral | 22.03.2015
Jediná oddílová soupiska

Jsem rád, že se do této diskuse se stále více zapojují i funkcionáři. Pokusím se tedy opět připomenout svůj příspěvek z 10.04.2013: "Jedna a jen jedna oddílová soupiska".
Jedna soupiska na oddíl by podle mne výrazně zjednodušila práci STK a také by ovlivnila zájem oddílů o některé problémové soutěže (např. JmKP2).
Svaz již nebude omezovat oddíly nadbytečnými pravidly a oddíly se jasně vyhraní v zájmech, zda hrát o postup do vyšší soutěže nebo minimalizovat náklady na družstvo. A diskuze o KP2 se, podle mne, dostane do úplně jiné, jednodušší (tedy rovnější) roviny.

Pro ty, kdo netuší o čem píši, zopakuji:

Šachový oddíl bude mít jen jednu jedinou soupisku. Tato soupiska bude sloužit pro všechny soutěže, které má oddíl právo hrát.

Všichni hráči oddílu budou jednoznačně seřazeni v pořadí, jak se to v oddíle sestaví, soupiska bude jediná, platná pro celou sezónu. Hráč bude mít právo hrát kteroukoliv soutěž, kterou jeho oddíl hraje. Status volného hráče zanikne, hostování zůstává, zůstane omezení nehrát více partií ve stejném čase, tj. hráč tedy nebude moci nastoupit sám proti sobě. Také zanikne termín "základní sestava" a povinnost odehrát nějaký počet utkání.
Bude-li hráč chtít hrát vše, co stihne, a oddíl mu to umožní, ať tedy hraje třeba X partií do měsíce.



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009