Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

O.Šípek | 17.02.2015
Řeči se vedou, šacy se hrají

Poslední dobou vyznívají, zde publikované, příspěvky negativně a smutně. Dovolím si nesouhlasit. Ve svém okolí vidím vznikat nové šachové kluby(Jezdci Jundrov), další dříve slavné kluby se znovu probouzejí k životu (Universita Brno). Turnaje dětí mají účast přes 100 hráčů, víkendové turnaje dospělých přes 70. Jenom v mém okolí se větší počet hráčů k šachům vrátil po několikaleté přestávce. Nevidím tedy žádný důvod k pesimismu.

Stejně tak považuji za možnost být na třech soupiskách za pozitivní, a to právě spíš v menších klubech. V takové Lokomotivě Brno nemá hráč vcelku problém, aby našel místo v soutěži družstev, na které by jeho hráčská síla byla odpovídající. V menším klubu však může být něco podobného problém. Já například na třech soupiskách uveden jsem. Mám relativně dostatečnou výkonnost, abych jako náhradních pomohl v KP I., mohu občas naskočit v KP II, a díky mé účasti v MP si mohou zahrát právě ti, kteří se k šachu vrátili po několika letech, ale na KP II si ještě netroufají, například nemohou hrát v neděli.
Jiní hráči zase mohou např. pomoci družstvům z menších obcí, aby jejich kolegové mohli vůbec soutěže družstev hrát.

Postupný pokles zájmu o diskusi na tomto fóru bych tedy přisuzoval právě těm negativistickým a mnohdy i přisprostlým výkřikům, na které se většinou opravdu nechce nikomu reagovat.

Nenechme se znechutit. Šachu zdar!

Olda Špek



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009