Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

Petr Krolop | 08.09.2014
Hm, jestě k tomu počtu družstev v KP2.

Já jsem člověk, který raději moc nepřemýšlí. Proč ? To co je opravdu pěkné, milé, moudré a má stálou, či dlouhodobou hodnotu je už přece dávno vymyšlené a vytvořené. Možná, kdyby ten pan Číhal nenapsal tak nenápadný a přitom podnětný příspěvek a kdybych já furt nepil to pivo a neseděl u toho prokletého kompjútru, tak bych o nějakém počtu družstev v KP2 vůbec nepřemýšlel a samozřejmě to nijak neřešil. Jenže, pan Číhal má jistou pravdu, ovšem jistou pravdu má i pan Hampel. Nemám rád pravdu, protože pravda je často zrádnější než náš údajný nejlepší přítel, anebo ta nejvěrnější manželka. Největší rafinovanost takzvané pravdy spočívá v tom, že nikdy není jenom jedna. V jedné pravdě se skrývají další pravdy. Pravda mně dost připomíná populární ruskou Matriošku. Ale to jsou kecy, pojďme k věci:
Samozřejmě, že asi nikdo z Veselí nad Moravou nezajásá, když bude muset jet k zápasu KP2 do Znojma, či Jevíčka /pochopitelně, stejně tak i naopak/. Na druhou stranu, umělé a nesmyslné držení tří skupin v soutěži KP, je stejně jen velmi krátkozrakým, dočasným a špatným řešením tzv. dojezdových vzdáleností. Stejně přijde doba, kdy se bude muset tzv. oddělit zrno od plev. Šachové soutěže mají hrát jedinci a týmy, kteří je opravdu chtějí hrát a pak, bohužel musejí na to mít nejen dostatek peněz, ale hlavně hráčů. Obojí je dnes velikým problémem mnohých, ještě nedávno dobře fungujících a prosperujících oddílů /viz. Velké Pavlovice, Sudoměřice/. Ovšem, lepší a jiná cesta není. Dívám-li se třeba na náhradníky KP2C, tak čtu: Velké Pavlovice, Vacenovice. Typický náš alibismus ! Je to sice blbost, ale napíšeme to tam, ať tam někdo je !



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009