Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

Petr Krolop | 19.10.2013
Inu,komu není shůry dáno.

Re: D. Ciprys
Já vím, že to není vůbec žádná "sranda." Veškeré pády jsou vždy smutnou záležitostí. A to se netýká jen bájných Ikarů. Chápu, že můj předchozí příspěvek byl opět poněkud nemístný. Často se mluví o jakési hranici slušnosti, kterou je velmi vhodné respektovat. Jenže, problém je v tom, že tzv. hranice slušnosti není bohužel okem viditelná. Ba, ani nijak hmatatelná. No a pak se stane, že člověk - prosťáček vyťuká na světlo světa /tedy tento web/ poněkud nevhodný příspěvek. Samozřejmě, dá se namítnout, že hranice slušnosti se dá snadno vnímat. Jenže i s tím vnímáním to vždycky nefunguje. Onehdy jsem byl náhodným pozorovatelem debaty tří mladších přítelkyň. Bavily se vesele, hlučně a především tzv. spontálně. Mluvily všechny tři najednou a evidentně je to bavilo i těšilo. Sice jsem nepochopil jak se mohou vzájemně vnímat, ale o to jím možná vůbec ani nešlo. Byl to prostě jen takový dobrý pokec !

Já jsem si v této souvislosti nechtěně vybavil i některé příspěvky na tomto webu. Když už jsem se takhle nešťastně rozepsal, tak bych ještě rád skromně dodal:

1. Co se týče rušení soutěží či snížení počtu skupin družstev v jednotlivých soutěžích. Raději bych to nechal fungovat tak jako doposud. Protože jak známo, každá současná změna je fakt jenom k tomu horšímu.

2. Co se rozhodčích týče. Myslím si, že do dobrého sportu patří i dobrý rozhodčí! Nemusí jich být zrovna příliš a vůbec nemusí být každý rozhodčím! Ať je rozhodčím ten, který pro to také něco hodlá udělat a obětovat. Nedávejme to každému, kdo je jen na školení vyslaný. Jen ať je školení náročné, netřeba mít desítky rozhodčích, kteří v podstatě stejně nic neví a rozhodovat neumí.

Co se týče příspěvku pana Macka, pak myslím, že pláče sice dobře, ale na špatném hrobě. Prostě dnes je bohužel všechno hlavně o penězích. Pokud by jeho syn hrál hokej či golf jistě by investice byly vyšší než u šachu. Taky nechápu a vůbec se mně nelíbí, že hodonínský hokejisté dostávají od města milióny za které si vydržují hráče od jinud, dokonce i z Kanady. Zatímco šachisté dostanou pár tisícovek, což s bídou stačí na pokrytí nezbytných nákladů, nikoliv na získávání a výchovu talentované mládeže. Myslím, že více peněz dostává i kdejaký romský taneční kroužek. Jenže, komu není shůry dáno. Nic mu nedá ani to moudré ráno!



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009