Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

Petr Krolop | 20.09.2013
Kočkopes

Samozřejmě, že i já s velikým zájmem sleduji vývoj diskuze o soutěžích družstev, kterou rozpoutal či spustil Millbo /15.9.2013/. Diskuze se mně jeví jako velmi poučná i zábavná. Moc proto nechápu volání o její ukončení. Já vlastně ani nevím, zda je lepší mlátit prázdnou slámu či nedělat vůbec nic. Přesto se mně to mlácení slámy jeví daleko sympatičtější variantou, neboť nemám rád stojaté vody a to ani na tomto webu.

Já jsem do této vysoce fundované diskuze vůbec nechtěl vstupovat. Jednak se k tomuto tématu necítím dostatečně kompetentním. No, jinými slovy: ,,Moc tomu nerozumím.\"

Přesto bych vyzdvihl a vysoce ocenil názor pana Miroslova Pakosty /19.9.2013/, cituji: ,,Šachistů ubylo, pojďme jednu soutěž zrušit a zkvalitnit a zmnožit okresní přebory na dřívější úroveň.\"

Přátelé, osobně si myslím, že by se dalo zrušit i více soutěží. Považte, u nás nás na Hodonínsku se hraje, řekl bych jistou setrvačností soutěž OP1 a OP2. Zatímco se vedoucímu soutěží OP1 a OP2 Petrovi Trávníčkovi podařilo v předchozím ročníku zajistit pro soutěž soutěž OP1 stěží uvěřitelných 8 týmů, tak v soutěž OP2 i 6 týmů ! Přátelé, to je bomba ! Nikdo nesestupuje a nikdo nepostupuje. Nikdo se nemusí o nic bát. Neuvěřitelné, že v jakémsi syrovém a tvrdém kapitalismu po česku ve kterém žijeme, najdeme jakousi oázu jakéhosi šachového socialismu či dokonce komunismu. Některé zápasy se samozřejmě nekonají, protože se některý tým nesejde. Přeborníkem v tomto je například béčko Kyjova. Mimochodem, šachisté z Kyjova /viz, pěknou reportáž D. Cipryse/ slaví letos 90 let svého trvání. Přejme jím to ! Přesto se trošku obávám zda právě šachový Kyjov bude mít co slavit již za několiK málo let, neboť o nějaké perspektivní členské základně si může nechat tak akorát zdát. Samozřejmě, třeba takový Hodonín pro jistotu nedělá vůbec nic, takže nic nezkazí ani neslaví. No, vyjde to holt levněji než nějaký almanach ! Co se třeba takové Břeclavi či Poštorné týče, řekl bych, že jsou si z Hodonínem velmi blízké nejen co se kilometrové vzdálenosti týče.

Osobně považuji za přepych silově udržovat soutěže KP1 a KP2. Myslím, že kraj by měli hrát už jen zdatní šachisté a ta zbylá většina jakýchsi šachových \"šumařů\" /kam se i já samozřejmě čítám/ by měla dostatečně naplnit okresní soutěže.

V současné době si pěstujeme jen jakéhosi kočkopsa. Soutěž OP2 udržuje při životě nezanedbatelné procenta hráčů OP1. Soutěž KP2C udržuje při životě vysoké procento hráčů z OP1. Přičemž /z mého pohledu/ kvalita soutěží KP2 a OP1 je dosti podobná. Proč ? Ano hráčů a týmů ubývá, tak proč už to nevzít na vědomí a přizpůsobit se tomuto trendu. Nač, snad z jakési setrvačnosti udržovat nadbytečné množství soutěží, když pro ně nemáme dostatek týmů ?

Co se týče rychlostí zavádění změn, tak tam bych rozhodně ze šachů ping pong nedělal !



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009