Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

David Ciprys | 16.09.2013
Re: Milbo + Luboš

Pravidla se tak jmenují proto, že se uplatňují zpravidla, pokud by se uplatňovala vždy, musela by se zvát zákonem :-)
Ale vážně. Pokud si nalistujete čl. 3.4.5. Soutěžního řádu, najdete v něm logický postulát, aby zásadní změny soutěží družstev (jako příklad je uveden právě počet účastníků) byly prováděny před začátkem ročníku, na který mají vliv. Především má být před začátkem jasné, jak budou vypadat postupy a sestupy. Ty mají přímý vliv na nižší soutěže a musí jim být dána stejná šance a stejná lhůta provést změny svého systému. Krajské postupy/sestupy se vyhlašují v Rozpisu soutěže vydávaném u nás v kraji v červnu a případné větší změny nenecháváme na STK, ale chceme je nechat schválit přímo zástupci oddílů na krajské konverenci konané v lednu nebo v únoru. Odtud ta dlouhá lhůta cca 1,5 roku.
O tři soupisky se v STK ŠSČR a na konferencích ŠSČR bojuje léta, grády to nabralo už v roce 2011, kdy byla v rámci STK ustavena pracovní komise. Ta svůj velký boj v roce 2012 ještě prohrála, ale ne tak úplně. Pokud se vám chce listovat zápisem ze schůze STK, najdete tam schválení změny označování základních sestav od ročníku 2013/2014 a kompromisní rozhodnutí předložit návrhy ke 3 soupiskám krajským konferencím. Na naší letošní jarní konferenci se jeden delegát snažil zjistit, jaké je převažující mínění oddílů, ale žádné jednotné stanovisko nevymámil. Za velkého potlesku příznivců schválila 3 soupisky letošní Konference ŠSČR a má se zato, že "podmíněně" se o nich předrozhodlo vlastně už na STK 2012 a následných krajských konferencích.
Uvědomme si však rozdíl mezi třemi soupiskami a počty účastníků. Tři soupisky musejí kluby strávit, ale nepotřebují to nezbytně vědět rok dopředu.
Pokud (zcela obecně) měním počet družstev v nějaké soutěži, znamená to, že tím měním i počty postupujících a sestupujících v nižších soutěžích a těm musím dát stejný čas na případnou změnu jejich systému.
Pokud (zcela konkrétně) zvyšuju počet družstev v našem KP II., těžko můžu argumentovat, že okresy potřebují čas na změnu svých systémů. Ty nic měnit nebudou. Ale můžou být proti, protože nevěří, že se podaří 12členné skupiny naplnit a povede to zase jen ke zmatkům při hledání náhradníků na poslední chvíli.
Suma sumárum, pokud by se krajská konference na jaře 2014 demokraticky rozhodla, že má STK vypsat soutěže zase pro 12 družstev už od ročníku 2014/2015, jako porušení soutěžních zásad bych to neviděl.



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009