Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

Vlastimil Rozumek | 15.04.2013
ještě k článku J. Myšulky

Po opětovném přečtení názorů p.Myšulky, kdo by měl sestoupit ze skupin KP II, musím konstatovat, že vytvořil svoji představu a hypotézu, jak by se kritérium sestupu mělo chápat a uskutečnit. Ale obávám se, že postavil domeček z karet, který nemá žádné základy a oporu v Rozpisu soutěže a SŘ ŠSČR.
Něco z jeho myšlenek:
\"Dále sestupují družstva na stejných místech tabulky (až po devátá místa včetně..\"
!! To je napsáno kde, to vychází z čeho?!

Tady cituji z článku Stani Vémoly:
\"V krajském Rozpisu 2012/2013 nejsou uvedena další kritéria, dle kterých provedla STK určení počtu sestupujících v jednotlivých skupinách s rozdílným počtem zúčastněných družstev 12-11-10\".

Pan Myšulka si zahrál na PravidloTvorce a má v tom jasno.
Na druhé straně, musím uznat, projevil smysl pro fair play tím, že dal prostor článku 5.3.3. Soutěžního řádu - de facto převedení na procenta získaných bodů/skóre/vítězné partie.
Ale tady toto kritérium použil jen na určení desátého sestupujícího.

A kde vzal sílu a oporu na své další tvrzení? :
„Bohužel vzhledem k nerovnoměrnému obsazení skupin, zde nutně dochází k disproporci i při počtech sestupujích družstev. To je další argument pro redukci počtu účastníků v KPII. Že se ta redukce nejvíce projeví tam, kde už nyní je mírný přetlak je pochopitelné a zákonité“.
Zákonité z jeho textu je pouze to, že to píše jako román na pokračování…
Pokud je situace taková, jak napsal p. Vémola, že „\"V krajském Rozpisu 2012/2013 nejsou uvedena další kritéria, dle kterých provedla STK určení počtu sestupujících v jednotlivých skupinách s rozdílným počtem zúčastněných družstev 12-11-10\", není potom na místě použít článek 5.3.3. Soutěžního řádu a tento aplikovat v podobě de facto převedení na procenta u ohrožených družstev a na základě tohoto přepočtu rozhodnout o úspěšnosti a neúspěšnosti mužstev a tím i o sestupu?

Byl bych moc rád, kdyby se po přečtení mého příspěvku vyjádřili i další diskutující.
Děkuji.



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009