Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

David Ciprys | 12.03.2013
Tólkšou s grandmástrem

22. března bude možné v Praze posnídat s Davidem Navarou, na akci zve fotka z loňské brněnské simultánky ve fischerkách. Typický Davidův radostný úsměv svědčící o zamilovanosti do královské hry pravděpodobobně patřil i jeho soupeři Františku Vykydalovi.
Zaujal mě název akce "Talkshow". Je to známka chudosti češtiny, snahy o světovost, bezmyšlenkovitého opakování toho, co říkají jiní nebo něčeho úplně jiného?
Dá se talkshow po česku vyjádřit jako rozhovor, beseda, diskuse, dialog... případně žertovný slovní pingpong, veselý pokec... či snad žoviální tlachání? :-)
Zřejmě základním požadavkem talkshow je mírně ujetý (případně sjetý :-) moderátor a dohoda účastníků být nad věcí, nic nezatloukat a brát vše s humorem včetně sebe sama.
Tak opravdu nevím, je talkshow nepřeložitelný import z ciziny nebo něco, co jsme jen líní pojmenovat po česku?!
V každém případě v sobě David Navara přes viditelnou bariéru mezi ním a "neznámým davem" skrývá obrovský potenciál pro intelektuální talkshow plnou originálních pohledů na "obyčejné" věci, metafor a důsledností ústících do paradoxů. Moderátor (překlad "zařízení sloužící ke zpomalování" je v tomto případě na místě) to nebude mít lehké :-))



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009