Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

Pavel Chrz | 17.12.2012
mobil

Koukám jak živě diskutujete.
Doporučuji rozdělit do dvou poloh.
První, jak by se obecně rozhodlo, kdyby hráč volal z mobilu a v tu chvíli měl na šachovnici soupeř materiál, kterým nelze dát mat.
A pak jak proběhl danný případ.

U prvního je dobře, když dojde k obecné známosti výkladu legislativy. Pak ještě rozdělit případ, kdy je zcela jisté (dle všech - rozhodčí, soupeř), že nepoužil mobil k nápovědě (tento případ), kdy to jisté není.
U druhého nemám(e) kompletní informace. Kdyby řešila naše komise, vyžádala by si doplňující informace, pokud by je v námitce a odpovědi námitky (soupeř, rozhodčí) nenašla.
Tak jsme učinili před rokem veznámém případu extraligy dospělých; Přitom se živě diskutovalo na servrech s "jasnými" závěry bez znalosti diskutujících nám zaslaných odpovědí.
Tedy, příliš tenký led, se vyjadřovat k tomu, jak proběhlo.

Nicméně, vše špatné je k něčemu dobré. Žák již nikdy stejnou chybu neudělá. A všichni kdo o tom vědí, čtou, včetně mládeže, již také bezpečně vědí.
Na jednom turnaji do ela hraným po večerech mezi několika kluby hráči přijdoucímu z práce zazvonil mobil (věděl co ho má čekat). Všichni se zasmáli, soupeř také, rozhodčí - šéf turnaje, nic nenamítal a soupeř řekl hrajeme dále. Že proti pravidlům, nikoho nezajímalo, kde není žalobce, není soudce. Ovšem tomuto hráči za 2 měsíce zazvonil mobil v důležité partii družstev. Stalo by se mu to, kdyby se postupovalo na turnaji dle pravidel?



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009