Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

Krolop Petr | 05.10.2012
Re: František Vykydal osmdesátiletý.

Světový šach má jistou "raritu" a tou je nepochybně Viktor "Hrozný," tedy spíše hrozný Korčnoj. Přátelé, s přibývajícími léty mě už nijak nepřekvapuje, když nezletilý mladící "tahají" Sicilku jako zkušení, staří, šachový matadoři. Ano, dá se říci, že je to dnes běžné. V úžas mě však přivádí osmdesátiletí borci / a věřte, není jich vůbec mnoho/.

Český šach či spíše moravský šach má též svoji vzácnost. A tou je bezesporu dnes již 80 - ti letý pan František Vykydal.

Přátelé, já jsem měl tu možnost a čest sledovat pana Vykydala v akci loni na 10. Ročníku Memoriálu FK a MG ve Vnorovech. Tehdy pan Fr. Vykydal obsadil v turnaji třináctou příčku s velmi slušnými 6 body. Letos jsem se sice nemohl pěkného a silně obsazeného 11. Ročníku Memoriálu FK a MG ve Vnorovech zúčastnit. Nicméně jako jeho pozorovatel jsem zjistil, že pan Fr. Vykydal opět ve velmi silné šachové konkurenci dokázal obhájit tu "svoji" třináctou příčku, přičemž za sebou zanechal celou řadu mladých nadějných i významných šachistů !

A tak já, jakožto pětapadesátiletý šachový "cucák" připijím dnes u svého kompu na vynikající šachové umění a svěží mysl, dnes již neuvěřitelně osmdesátiletého pana Františka Vykydala !

Mnoga ljeta, živijó ...!



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009