Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

David Ciprys | 27.10.2011 | sekce:Informace komisí
Triatlonová revoluce

Čeští triatlonisté přicházejí s nápadem, který může radikálně změnit po mnohá desetiletí neměnný způsob řízení sportovních svazů (alespoň těch velkých), pokud se neukáže jako zcela mylný skok do tmy.
Svaz už nebudou řídit volení dobrovolní funkcionáři (výkonný výbor), ale najatí profesionální manažeři.
Tento radikalismus triatlonistů možná souvisí s ostřejším vnímáním selhání Pavla Kořana v čele ČSTV. Jako člověk a funkcionář jejich svazu požíval všeobecné důvěry a autority (právě on se ujal za ČSTV role "mírového sprostředkovatele" při krizi českých a moravských šachistů před 12 lety), ale jako vrcholový manažer spravující miliardový majetek zcela propadl a kdo ví, zda právě jeho nečeká časem i trestně-právní odpovědnost.
Vše se dočtete v článku Hospodářských novin.
Pozoruhodná je i informace, že členské příspěvky poprvé začne vybírat i Fotbalový svaz. Příští rok plánuje 50Kč, od roku 2013 200Kč. Vybrané peníze však nemají jít na provoz svazu, ale na mládežnické projekty na nižších úrovních. Uvidíme, kolik zbude platících členů z dnes vykazované více než půlmilionové členské základny. Jiná cesta bohužel dnes není...



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009