Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

Josef Plch | 20.09.2011
Hrací tempo a kvalita partií

Ještě poznámky k níže uvedenému:
Klesá s kratším tempem kvalita partií? Záleží i na tom, co rozumíme kvalitou - zda bezchybnost, nebo (třeba) dramatičnost.
Přibývá s kratším tempem chyb? Chtělo by se mi říct, že ano, ale záleží i na sebekázni - hospodaření s časem (jsou hráči, kteří budou při libovolném tempu dělat hrubky v časových tísních). A naopak při dlouhých mnohahodinových partiích se objevují nečekané hrubky pramenící z únavy, zvláště u hráčů, kteří mají méně fyzických sil. A jen mne napadlo - přišli by třeba fotbalisté s nápadem hrát s medicinbalem, aby se zpomalila hra, ubylo kiksů a tím se zvedla kvalita fotbalu?
Kdo chce hrát, bude hrát jakékoliv tempo... pravil jeden příspěvek níže uvedený. Naprosto nesouhlasím. Zkusme zavést třeba 2 dny na partii - uvidíme, kolik hráčů by zanechalo hraní s vědomím, že musí v pondělí do práce. A stejně tak toho někteří zanechávají s vědomím, že po narození dítěte nemůžou chodit domů v neděli za zimního šera. Hrál jsem městské soutěže v Brně i v Praze, hrály se ve všední dny po večerech, víkendy byly volné - nevím, kolik hráčů by je hrálo po přesunu na neděli. A i přes rychlejší tempo tam nehráli hráči, kteří by na rozdíl od těch nedělních byli horší a povrchnější.



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009