Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

Josef Plch | 30.08.2011
Hrací tempo a osobní zájem

Doporučoval bych přečíst si v klidu poslední příspěvky p. Šťatsného - mluví nejen o svém zájmu, ale patrně i o zájmu (nejen) své rodiny a mluví i jako trenér, kterému "prošly rukama" desítky a stovky žáků. Já v jeho naléhání "osobní zájem" nevidím. Jinou věcí je argumentace.
Otázkou je, co je to vlastně "osobní zájem" - jako hráč potřebuji mít času co nejvíce, jako ne-hráč vím, že jde jen o posunování dřevěných panáčků po kostkované desce - má tomu smysl věnovat čas na úkor rodiny?
V našem oddíle každý rok někdo s hraním skončí. Důvodem nejsou příspěvky, ani ho šachy nepřestaly zcela bavit, nejčastější zdůvodnění je, že nemá čas, že má důležitější věci...
Ankety mezi družstvy ohledně hraní času mohou být zajímavé, otázkou je, zda názor družstva je názorem jeho "mluvčího" nebo názorem většiny - včetně mládežníků.
Zajímavá by možná byla i anketa mezi těmi, kdo hráli - a už nehrají. Jejich odchod je svým způsobem "hlasování nohama", i když asi přesně nevíme, o čem.
Tři čísla - vývoj členské základny, naplnění KP2, hrací tempo - asi nelze posuzovat odděleně.



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009