Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

David Ciprys | 23.01.2011
Sazka se představuje, ČSTV garantuje výdaje krajských sdružení do 30.6.

Jako už mnohokrát v minulosti, téměř jednomyslně negativní pohled médií chce Sazka a ČSTV vykompenzovat vlastními materiály. Včera zveřejnil ČSTV na svých stránkách speciál časopisu Tělovýchovný pracovník věnovaný Sazce. Najdeme tam pěkný přehled její historie, revoluční prohlášení, že rozhodnutí postavit arénu "se dnes ukazuje jako rozhodnutí nesprávné", ale jinak je to bohužel jen obvyklý kolovrátek, který, eufemisticky řečeno, "libovolně nakládá s fakty".
Banky jsou obviněny, že "ze dne na den Sazku opustily a tím ji poškodily", ačkoliv všichni vědí, že se dohadovaly se Sazkou už rok a prodlužovaly jí financování vždy jen na měsíc nebo dokonce jen na týden a pro nedohodu s bankami padl krátce před eskalací problémů finanční ředitel Sazky.
V platební neschopnosti údajně Sazka (a žádný dlužník) není, pokud neuznává oprávněnost nároku (i když prokazatelně peníze vyčerpala a utratila), což jí nebrání uplatňovat pohledávku u bank "za poškození dobrého jména", kterou bleskově "uvařila z vody" pro oddálení definitivního řešení.
Na druhé straně se Sazce a ČSTV nelze divit, že hrají o čas, aby stihli zpeněžit majetek, zejména arénu. Navíc nikdo neví, jak přesně zní smlouvy zajišťující penězovod Sazka - občanské sdružení Zelený ostrov - Bestsport - Sazka - držitelé dluhopisů. Nejkatastrofičtější varianta by byla taková, že změnou akcionářů přijde ČSTV o Sazku, ale zůstane mu Zelený ostrov a jím vlastněný Bestsport, který bude Sazce a jejím novým akcionářům splácet miliardovou půjčku za arénu. Z čeho?
Dále je na stránce ČSTV k vidění zápis z poslední schůze VV ČSTV, kde se prozatím garantuje provoz krajských sdružení ČSTV na první pololetí. Chybějící peníze zřejmě stáhne ČSTV z rezerv ve svých dalších společnostech (ski areálech). V zápise je tato skutečnost zapsána krásným schůzovním jazykem:
"VV ČSTV není oprávněn vydat zástupcům ČSTV v obchodních společnostech pokyn, kterým by je zavázal k jakýmkoliv úkonům, ale může je seznámit se svým plánem zvýšení rentability vloženého kapitálu do akciového vlastnictví a s prohloubením vlivu akcionáře".



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009