Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

David Ciprys | 01.10.2010
Olympiáda ve finiši, Karpov s Iljužinovem si důvěřují a dozvíme se více!

Dnes a v neděli se v Chanty-Mansijsku rozhodne v 10. a 11. kole o vítězích Olympiády, jeden důležitý vítěz je však už znám.
Kirsan Iljužinov potvrdil své dlouhodobé preference (naopak se nepotvrdilo předvolební zpochybňování počtu federací, které jej podporují, ze strany Karpovova tábora) a zvítězil ve volbách prezidenta FIDE zcela jednoznačně.
K poraženému exmistru světa se postavil blahosklonně, jak můžeme číst z úsměvů a odpovědí na společné tiskovce.
Karpov si pro zvažovánínabídky postu viceprezidenta FIDE vzal čas na rozmyšlenou. Pozoruhodná jsou jeho slova, že se s Iljužinovem dohodl na "splnění některých bodů svého vlastního volebního programu". Kromě úpravy bojů o světový trůn má jít o zrušení poplatků za mezinárodní tituly (to je zřejmě ono Karpovem slibované "zrušení poplatků FIDE").
Iljužinov je velký diplomat. "Velkému velmistrovi a světovému šampiónovi" poděkoval za to, že se v roce 1995 dostal "nečekaně" ke kandidatuře na prezidenta FIDE "na žádost a pod ochranou" Karpova. Iljužinov by rád získal i Kasparova a zakládá "Radu mistrů světa".
Na závěr malá (ale možná spíše velká) návnada. Dva naši "slovanští věrozvěsti" v Chanty-Mansijsku Ladislav Palovský a Petr Pisk přislíbili přiblížit nám ještě za tepla své zážitky z Olympiády včetně promítnutí fotek a nejzajímavějších partií. Těšit se můžete zhruba v polovině října v Brně. Definitivní pozvánku náležitě vybubnujeme, aby byl plný dům :-)



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009