Vyhledávání

  
podrobné vyhledávání

Přihlášení

     
zaregistrovat se    zapomenuté heslo
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakty

Adresáře

Jihomoravský šachový svaz

Adresa: Hybešova 119
664 17 Tetčice
IČ: 22894420
č.ú. 2700140505/2010

RSS kanál

Sledovanost

Statistiky sledovanosti jsou dostupné na serveru navrcholu.cz. Tamtéž lze najít srovnání sledovanosti s dalšími šachovými stránkami.

Podrobný výpis diskuzního příspěvku

Papay Jindřich | 09.12.2008
re Láďa

Já jsem se snažil jen popsat situaci o které se mluví již 3 roky (06,07,08) - nyní přibude ještě jeden 09. Toliko k Láďovi.
Ještě jen tak na okraj. Svaz zatím žije, protože v předchozích letech ( na rozdíl od některých jiných svazů) se tlačilo na to, že i když svazu zůstávají finance, nebudou rozdělovány v dalších letech a schovají se do pytle pro strýčka příhodu. Kdyby tomu tak nebylo ( tento rok se navíc pokryl mimořádným příspěvkem), tak jsme možná již neřešili problém co bude. Nebylo by nic. Já jsem se snažil udržet na svazu peníze na zabezpečení chodu alespoň na půl roku, kdyby na šachový svaz nepřišla ani koruna. Tato rezerva se neustále snižuje až jednoho dne nebude nic... Tak jak se nyní stalo na ČSTV... Chybějící peníze se doplnily z rezervního fondu a dnes tam již nic není, protože výtěžek ze SAZKY není podle plánu. Z toho důvodu je situace na ČSTV tak dramatická. Přiznávám, že jsem dopis Vlasty Sejkory pořádně nečetl, nejsem schopen posoudit jak dalece se s ním v popisované situaci shoduji. Ale nikdo nemusí smutnit - to co řešíme my, řeší několik desítek sportů v této zemi. Jak dál...Samozřejmě se musíme jako šachisté rozhodnout jak dál v případě poklesu cca 3.500 tis.Kč (plán ČSTV příjmů pro šachový svaz) či jen nějakých 1.000 tis.Kč (letošní skutečnost má být 2.700,- tis. Kč - a z toho poskytl stát již jednorázovou výpomoc 1.400,- tis. Kč ). Takže letošní skutečnost ze SAZKY má být 1.300,- tis. Kč. To jen tak na okraj. Proto debata by se měla vést ve stylu - jak dál, padne-li ČSTV... Kdo bude vykonávat tu práci, jest-li šachový svaz nebude mít na výplaty a nebude mít zaměstnance... Dokážete si představit někoho, kdo bude dělat přestupy ve svém osobním volnu a ještě kontrolovat platby? Pokud to budu chtít pokrýt platbou plat zaměstnance-tak přestup bude za 500,- Kč na osobu! Bude po tomto zásahu stejný počet přestupů??? To platí i na poplatky ELO. Tady vzhledem k počtu turnajů by asi stačila 100,- Kč při poklesu členské základny o započitatelné turnaje.
Kdo povede a bude dělat účetnictví atd... Najdeme někoho, kdo to bude dělat zdarma?? Když ne, kolik jsme ochotni tratit vedle oddílových, krajských případně jiných poplatků a plateb, které kohokoliv z nás zatěžují... A najde se někdo, kdo to bude dělat za ty peníze? To jsou otázky, které bychom si měli položit - jaké služby a soutěže chceme. Vše se dá spočítat - matematika je krásná věda, pracuje i s pravděpodobností - ale ta když v ekonomice nevyjde - běda... Však všichni čtete o ekonomické krizi - všichni počítali s jasnými pravděpodobnými příjmy - a ouha - ony nepřišly :-).
Přeji Všem příjmený večer.



Aktuální akce

V dané kategorii nejsou žádné dokumenty.

Aktuality ze soutěží

» 
» 
» 
» 
» 
 
PeloDesign, 2002-2009